Wijzing...

Handig PC-gebruik en typvaardigheden

In al onze trainingen digitale vaardigheden worden sneltoetsen aangeleerd voor de meest voorkomende handelingen aan de pc. Ook in de tablettrainingen zitten allerlei vaardigheden met hand, vingers en sneltoetsen. We geven ook aparte trainingen in typvaardigheden. Daar komt meer bij kijken dan alleen typen.

Schrijfhouding en ergonomie

Wij geven handvaten voor gezond werken aan het bureau. Hier gaat het om instellen van werkplek, beeldscherm, stoel en inrichten van de ruimte. Daarvoor hanteren we de huidige ARBO-regels. We besteden aandacht aan RSI: de oorzaken, de gevolgen en de preventie. We laten de nieuwste ontwikkelingen zien in het aanbod van beeldschermstandaards, muizen, toetsenborden en dockingstations.

Blind typen met 10 vingers

Voor een echte typtraining bevelen wij TypingMaster aan. Dit online programma past zich aan aan de cursist, geeft passend oefenmateriaal en kan door ons worden gemonitord. De cursist kan overal waar een internetverbinding is oefenen. Het programma is motiverend door spelvormen en attractieve vorderingsresultaten. Het doel kan persoonlijk worden ingesteld of er kan worden gekozen voor de internationale exameneisen.

Leren typen doe je vooral zelf. In het hele proces van typvaardigheden is de docent slechts enkele keren aanwezig. Zijn rol is motiverend, adviserend en corrigerend. Daarnaast heeft hij de trukendoos met handige functies die het werken op de pc sneller, efficiënter en zelfs leuker maken.

Meer weten?

Ik vertel je graag alles over handig PC-gebruik en typvaardigheden. Neem contact op voor meer informatie.

Kijk ook op mijn weblog voor wat ik schrijf over handig PC-gebruik

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)