Wijzing...

Migratie naar de nieuwe Office

Ga je over naar Microsoft Office 2007, 2010 of 2013? Dan krijg je de kans gebruik te maken van een totaal nieuwe werkwijze met een arsenaal aan slimme functies en professionele resultaten. Het is alleen even zaak om te weten waar dat allemaal zit. Wij geven je inzicht in de werkwijze van Het Lint en maken je vertrouwd met de functies die je werkzaamheden efficiënter én leuker maken.

Meer dan een knoppencursus

Het Microsoft Office-pakket is continu in beweging. Sinds versie 2007 is er veel veranderd, zowel in de mogelijkheden als in de gebruikerservaring. De migratie naar een nieuwe Officeversie is een klus voor de IT-afdeling. Technisch is dit immers een hele operatie. Als tijdens dit proces de gebruikers worden meegenomen in de informatievoorziening én opleiding dan wordt deze migratie meteen een kwaliteitslag in de organisatie. In onze migratietraining gaan we in op de visie en de ontwikkelingen bij Microsoft, op de intuïtiviteit van de nieuwe pakketten en we geven aan waar de efficiency zit. Daardoor wordt het meer dan een knoppencursus.

Wij hebben het onder andere over:

  • Ontdekken van de verbeterde zoek- en navigatiefuncties
  • Documenten delen en tegelijkertijd samenwerken
  • Teksten verrijken met visuele effecten of omzetten naar Smart-Arts
  • Werk dat verloren is gegaan herstellen
  • Screenshots en handgeschreven tekst in documenten aanbrengen
  • 3D-effecten toepassen op afbeeldingen, vormen en grafieken
  • Handig stroomdiagramman maken
  • Navigeren door en herstructureren van grote documenten.

Maatwerk

Migratietrainingen worden altijd in overleg met de klant in een maatpak gestoken. Zij kunnen vooraf, tijdens of na de technische migratie plaatsvinden. We kunnen presentatiesessies houden voor 100 mensen of hands-on workshops voor 10 mensen. We kunnen de inhoud afstemmen op functie- of vaardigheidsniveau. Zo kunnen wij ons voorstellen dat een groep secretaresses de focus op Word en Outlook wil en dat de afdeling financiën het verhaal vooral via Excel wil horen. Het is immers mogelijk om de nieuwe Office-versie te trainen vanuit eender welk pakket. Basis is daarbij de uitleg van Het Lint (= de vernieuwde menubalk).

Bruggenbouwer

Wij vinden het fijn om bij een migratietraject overleg te hebben met de IT-afdeling. Wij vangen de vragen en onzekerheden op die er leven bij de gebruikers en kunnen door samenwerking met IT de brug slaan tussen hen en de gebruikers.

Meer weten?

Ik vertel je graag alles over migratie naar de nieuwe Office. Neem contact op voor meer informatie.

Lees ook mijn blogartikel over de verschillen tussen Groupwise en Outlook, met handige pdf-naslaggids.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)