Wijzing...

Notuleren met de laptop

De basis van notuleren is in al die jaren niet erg veranderd. Wat nieuw is, zijn de devices waarmee je notuleert en het grotere belang van actie- en besluitenlijsten.

Wat betreft dit laatste zien wij steeds vaker dat de gewone notulen helemaal worden weggelaten. In regelmatig afdelingsoverleg of werkvergaderingen kiest men er voor om enkel besluiten- en/of actielijsten te hanteren. Hierbij is het van belang om daarvoor handige sjablonen te gebruiken zodat je zo min mogelijk hoeft te noteren.

Snelheid en efficiency bij notuleren

Dat brengt ons op het tweede aandachtspunt: snelheid en efficiency. De laptop (en recentelijk ook de tablet) wordt nu ingezet om te notuleren. Het uitgangspunt is dat er na de vergadering nog maximaal een half uurtje nodig is om de zaak klaar te hebben. Dat vereist vaardigheden:

  • Laptop-vaardigheden zoals het snel schakelen tussen documenten, de wifi-verbinding regelen en snel zoeken.
  • Word-kennis zoals autotekst, werken met tabellen, zoeken&vervangen, opmaakprofielen, meerdere niveau`s van opsommingtekens, kop-en voetteksten en gebruik van de TAB-toets.
  • Maken en omgaan met sjablonen. In de training laten wij allerlei mogelijkheden zien. We beslissen samen met de cursisten over het aanpassen of vernieuwen van de huidige sjablonen.
  • Typvaardigheden: sneltoetsen en gebruik van de Windows-knop

Vormen van notuleren

Op basis van de behoeften en/of het kennisniveau van de deelnemers gaan we dieper in op vergadertypes en de daarbij behorende notuleervormen. Er wordt veel aandacht besteed aan de schrijfstijl en de we leren de deelnemers nadenken over taal. Notulen uit de organisatie worden besproken op basis van overzichtelijkheid, volledigheid, beknoptheid, objectiviteit, exactheid en taal. Onze ervaring leert dat deelnemers na deze training met andere ogen naar de eigen notulen kijken en met een professionelere aanpak weer aan de slag kunnen.

Meer weten?

Ik vertel je graag alles over notuleren. Neem contact op voor meer informatie.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)