Wijzing...

Outlook gedeelde agenda en e-mailbeleid

Nog steeds liggen papieren agenda's met tip-ex correcties en stapels geprinte e-mail op vergadertafels. Vreemd, want in deze tijd van laptops en smartphones is de digitale agenda een gratis hebbeding dat bewezen effectief en communicatief is.

E-mailbeleid

Wij horen steeds meer stemmen opgaan voor de invoering van ‘e-mail zero-tolerance’. Dat het minder moet is zeker en dat kan ook. Al onze Outlooktrainingen zijn hier ook op gericht. Wij geven mogelijkheden aan om de binnenkomende berichten te verminderen, tips om de opvolging van uitgaande berichten te automatiseren en wij adviseren de e-mail op vooropgezette tijden te verwerken. Wij openen graag de discussie rond CC en BCC en de vervelende knop ‘reply-to-all’. Het positieve aan dit thema vol ergernissen is het feit dat Microsoft functionaliteit heeft ingebouwd om hieraan mee te helpen. Outlookregels, chatfuncties en beschikbaarheidsinfo door koppeling met Lync (vroeger Communicator) kunnen al heel wat e-mailverkeer verminderen.

Gedeelde agenda's

Wij zijn gespecialiseerd in trainingen voor secretaresses. Met name directiesecretaresses en managementassistentes besteden heel veel werktijd aan het managen van postbussen en agenda`s van anderen. Onze ervaring is dat de communicatie tussen managers of bestuurders en hun secretaresse heel erg verschillend kan zijn. Die afspraken in onderlinge communicatie hebben rechtstreeks gevolg op de wijze waarop postbussen en agenda`s worden gedeeld en beheerd. Outlook is in staat daarmee om te kunnen gaan. Wij luisteren naar de vragen van de secretaresse en stellen Outlook zo in dat dit beantwoord aan die behoeften. De oplossingen zoeken wij bij het machtigingsbeleid en het gebruik van categorievelden. In de voorbije jaren hebben wij een FAQ verzameld waarin allerlei complexe problemen op dit terrein worden behandeld.

Meer weten?

Ik vertel je graag alles over Outlook gedeelde agenda en e-mailbeleid. Neem contact op voor meer informatie.

Lees ook mijn blogartikel over de verschillen tussen Groupwise en Outlook, met handige pdf-naslaggids.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)