Wijzing...

Sharepoint

Door de steeds verdergaande digitalisering is het terugvinden van bestanden een probleem geworden. Sharepoint biedt een Microsoft-oplossing die uw digitale archief beheersbaar houdt.

Samenwerken op hoog niveau

Naast het snel kunnen terugvinden van bestanden, is ook samen kunnen werken aan documenten een vereiste. De huidige Windowsmappen voldoen niet aan die verwachtingen. De groepsschijven zijn opgebouwd vanuit denkpatronen van anderen en bestanden zijn niet op meerdere wijzen te sorteren. Heb je ook al gemerkt hoe lastig het is een document te zoeken in de mappenbrij van een ander? En stel dat de projectplannen in de betrokken groepen worden bewaard; hoe kan dan de dienst marketing dan snel een overzicht genereren van alle projecten die dit jaar op stapel staan?

Archiefsysteem

Sharepoint is het archiefsysteem van Microsoft dat alle data categoriseert met labels (=meta-data). Hierop kun je sorteren of filteren. Sharepoint bestaat al jaren maar het lijkt er op dat er nu pas massaal voor wordt gekozen. Dat is mede dankzij het werken in de cloud. Daarmee is samenwerken makkelijk geworden. De bereikbaarheid van Sharepoint via Office 365 draagt ook bij aan het succes er van.

Workflows voor Sharepoint

Wij ervaren in de praktijk dat het succes van Sharepoint in een organisatie pas verzekerd is als de gebruiker meegenomen wordt in de implementatie van dit platform. Als de administratief medewerker de voordelen ziet van metadata, versiebeheer en bereikbaarheid van data dan volgt pas de training in het gebruik er van. Daarnaast zien wij de meerwaarde van het maken van projectsites met documentbibliotheek, agenda en takenlijst en adviseren wij bij het maken van workflows. Afdelingen waarin projectplanning belangrijk is kunnen hier heel veel voordeel mee doen.

In Sharepoint kunnen wij workflows uittekenen in overleg met de klant, technisch uitwerken en vervolgens de werkwijze trainen. Het gevolg is een efficiencyslag, overzicht en snelheid in het werkproces.

Sharepoint trainingen

Wil je precies weten wat een Sharepoint training inhoudt, en nog belangrijker: wat het voor jou kan betekenen? Hieronder vind je een uitgebreide uitleg.

Inhoud Sharepoint trainingen (pdf, 745kb)

Meer weten?

Ik vertel je graag alles over Sharepoint. Neem contact op voor meer informatie.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)