# Referenties voor Tools voor (Online) meetings en Vergaderen

Heb je een vraag over ‘Tools voor (Online) meetings en Vergaderen’?

Ik help je graag verder

Of het nu fysiek is of Online; iIk heb een aantal meningen hoe je efficiënt én interactief vergadert en presenteert.

Het verschil tussen Teams en Teams

In de app van Microsoft Teams kun je vergaderen. En er is ook een plek waar je in teamverband kunt samenwerken. Dat zijn twee verschillende werelden, allebei in één app. In dit verband hebben we het enkel over het stukje waarbij je elkaar Online ontmoet in grote en kleine meetings. Er zijn heel veel organisaties die enkel deze ene functionaliteit van Teams gebruiken. Deze organisaties hebben het samenwerken namelijk op een andere wijze ingericht. Vaak is dat op netwerkschijven en/of een Citrix-omgeving. Als ik met je organisatie het thema ‘Online vergaderen’ aanpak staat dit los van het feit of er ook in Teams wordt samengewerkt. Het ene hoeft niet met het andere. 

“Gewone vergaderingen” vanuit Outlook agenda

In een Outlook vergaderverzoek stop je een Teams-link. En in het geval je hybride wilt vergaderen nodig je ook nog een hybride vergaderruimte uit. Dat is de startpositie voor een wereld aan interactieve mogelijkheden tijdens je meeting. Van het gebruik van ‘scherm delen’, tot ‘PowerPoint Live’ , polls tussendoor met Forms en het gebruik van Whiteboard als interactieve brainstormruimte. 

In een halve dag up-and-running

 In een workshop ga je aan de slag met het organiseren en begeleiden van Online meetings. Daarna heb je alle mogelijkheden zelf ervaren en geoefend. 

Hybride vergaderen is een drempel

IT heeft de hybdride vergaderruimte vast goed en professioneel laten inichten. Maar dat wil nog niet zeggen dat de medewerker er relaxed een meeting kan organiseren. Laat mij de vergadering begeleiden, de medewerkers hierin trainen of de handleidingen schrijven. Zo helpen we iedereen stap-voor-stap in een wereld die niet vanzelfsprekend is maar voor velen wel een stuk van de werkomgeving gaat worden. 

Grote webinars en conferenties

je kunt een studio huren (of zelf bouwen) maar je kunt via Microsoft Teams helemaal zelf ook grote conferenties opzetten. Ik kan je ondersteunen in het opzetten en begeleiden van Teams Webinar, Teams LiveMeeting en Break-out sessions. Ik heb ervaring met combinaties met MIRO en MIBO. Daarnaast ken ik Online Facilitators die ik kan aanbevelen om het gesprek of het proces Online te begeleiden.

Lees mijn blogs en referenties

  1. Presenteren van PowerPoint tijdens een Teams meeting
  2. Organiseren en begeleiden van een vergadering in Teams
  3. Gebruik maken van Teams Webinar
  4. Organiseer en begeleid een Teams Live Event
  5. Microsoft Whiteboard
  6. Beheren en begeleiden van MIRO borden
  7. Interactie creëren met MENTIMETER
  8. Online fun en interactie op een MIBO eiland
  9. Vergaderen met IBABS