Ik heb geleerd dat de key-users voldoende SharePoint- en/of Teamskennis moeten hebben om de overstap naar Microsoft 365 in de organisatie tot een succes te brengen. Ik vind het belangrijk én uitdagend om de site-eigenaars, de servicedesk, functioneel beheer én de tweede lijn op niveau te brengen. Ik leer hen zonodig de technische kennis en neem hen mee in de ‘why’.

Samenwerken in SharePoint

Sommige organisaties werken (nog) niet in Teams. Anderen werken zowel in Teams als in SharePoint. Ik train zowel de gebruikers van SharePointsites als de site-eigenaars die deze moeten beheren. Ik ben adviseur/trainer in tal van grote migratietrajecten waarbij overgestapt wordt van netwerkschijven naar SharePointsites. Alle besluiten, vragen en stress die dit met zich meebrengt heb ik voorbij zien komen. Ik heb er meningen over en ken de impact. Ik denk en doe graag met je mee.

Een SharePoint migratie is geen hap-snap werk. Het is een langdurig traject inclusief afstemming met meerdere afdelingen binnen de organisatie.  Zelfs voor een afgebakende training aan site-beheerder heb ik veel tijd nodig aan afstemming. SharePoint is namelijk overal anders ingericht. Vaak adviseer en/of sleutel ik ook eerst nog aan de admin-portal voor we met een training kunnen starten.