# Referenties voor Werken met lijsten

Heb je een vraag over ‘Werken met lijsten’?

Ik help je graag verder

Ik kan je een complete Excel-advanced training Excel aanbieden. Maar dat is altijd maatwerk en daarom niet mogelijk om hier samen te vatten. Wat wél een quick-win is voor velen is het gebruik van lijsten. Daarin is nog een wereld te winnen.

Een Excel-lijst is geen Word-tabel

Heel veel  Excel-lijsten zijn gemaakt vanuit het idee dat deze er mooi moet uitzien als je deze print. Rijen en kolommen worden dan open gelaten om de lay-out netjes te maken. Dat is een no-go! Stop daar meteen mee of maak een tabel in Word. Als je toch in Excel werkt , doe het dan volgens de regels. Het gevolg is dan dat je veel meer functionaliteiten hebt voor hetzelfde werk. 

In een dagdeel kunnen we iedere basisgebruiker super-krachtige Excel-lijsten leren maken. 

Exports zijn niet altijd makkelijk 

Een export uit een programma naar een Excel-bestand maken is simpel. Maar vaak is dat bestand niet meteen te bewerken. Alle data staat in één kolom, of naamvelden moeten uit elkaar worden gehaald. iedere export is weer anders en wat je er vervolgens mee wilt doen is ook voor iedereen anders. 

Laat mij de export zien en vertel me wat je er mee wilt. Vervolgens maken we een workshop op maat. 

Microsoft Lists zijn erg toegankelijk

Als het lijsten betreft kom je vaker beter uit als je deze importeert (of meteen maakt) in een SharePoint lijst. Microsoft maakt de app ‘Lists’ steeds beter en groter. Iedereen kan dergelijke lijst maken. Voordeel is ook dat de gebruiker (die deze moet invullen) helemaal geen Excel-kennis nodig heeft en dus ook niets kan stuk maken. Het invullen is net zoals het invullen van een formulier.

Maak in een halve dag kennis met het maken van een SharePoint lijst en we zoeken samen naar casussen voor jouw organisatie. 

Eerste hulp van Microsoft