IT-beheer en Compliance

"We hebben het er over maar er gebeurt zo weinig..."

Functioneel beheer

Tussen de netwerkbeheerder, de derde-lijn en de servicedesk zit de wereld van 'functioneel beheer'. Wie deze taak uitvoert weet én veel van IT én veel van de functionele kant van de applicaties én is liefst ook pp de hoogte van de business processen.
Het probleem: goede functioneel beheerders zijn gewild maar zeldzaam. Ik kan interne mensen die capaciteiten hebben voor de functie van 'functioneel beheer Microsoft 365' adviseren, trainen of ondersteunen.

Bij een aantal van mijn klanten vervul ik zelf, als externe, de rol van functioneel beheerder. Het contract is daarbij geborgd middels een SLA. Hiervoor heb ik nauw contact met de derde lijn én de servicedesk.

Security & Privacy

Microsoft 365 heeft steeds meer mogelijkheden aan boord om de veiligheid te borgen. Ik adviseer en denk hierin graag mee met de interne CISO (Chief Information Security Officer). Die persoon heeft namelijk ook de handen vol aan het bijhouden van de mogelijkheden. Daarbij moet voor ieder besluit e impact worden bepaald. Mijn ervaring bij meerdere grote organisaties kan ik hierin meenemen.

Het detecteren en classificeren van informatie is steeds meer aan de orde. De technische uitvoering daarvan is werk voor specialisten (die ken ik). Maar het begint met de business case en het gesprek, eventueel een demo. En daarin zit ik prima op mijn plek.

Heb je een vraag over 'IT-beheer en Compliance'?

Een greep uit mijn referenties

Logo van Roel Peeters
© Roel Peeters. Realisatie: Internetbureau Praes | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden