Wie is Roel

Enthousiasme is mijn troefkaart Na twintig jaar onderwijs en twaalf jaar Microsoft trainingen weet ik wanneer mensen, teams en organisaties digitaal in beweging komen en wanneer niet. Ik vind het gaaf om te zien hoe die beweging op gang komt.  Bij grote IT-veranderingen geniet ik van de rimpeling in de vijver bij de medewerker en krijg ik energie van de golven in de organisatie. Ik speel graag in de wereld van Microsoft en wordt geraakt door de digitale struggle van mensen die met  ontoegankelijke documenten en websites te maken krijgen. Daarom ben ik meer dan een IT-consutant. Daarom kijk ik verder dan een IT-adviseur. Daarom vertrek ik vanuit de menskant. Daarom kies ik voor enthousiasme als troefkaart.

Adviseur met veel kennis

Als mensen door middel van mijn adviezen plezier beleven in hun werkzaamheden, digitale stress kwijtraken, sneller en effectiever werken en rust krijgen in hun hoofd, dan heb ik voldoening van mijn werk. Ik heb dit streven vervat in een zelfverzonnen woord: WIJZING. Dat is een samentrekking van “aanwijzen” (dat wat slim is, dat wat handig is) en “wijzigen” (processen en workflows durven wijzigen, dat is nog niet zo evident)

Wat is ‘Wijzing’?

‘Wijzing’ is een samentrekking van “aanwijzen” (dat wat slim is, dat wat handig is) en “wijzigen” (processen en workflows durven wijzigen)

Mijn partner Sandra verzon dit woord omdat ik niet kon verwoorden wat ik eigenlijk doe. Dit woord bevat het helemaal. 
Erin, onze twaalfjarige dochter, hoorde dit verhaal en maakte meteen een filmpje op haar Nintendo. “Kijk papa, dit is wat je doet. Zet dat maar op je website’. Ik vind het nog steeds geniaal in zijn eenvoud en duidelijkheid. 

Eenmanszaak met veel mensen 

“Roel Peeters” is een eenmanszaak. Maar ik verkoop geen ‘nee’. Daarom omring ik mij met andere trainers/consultants die de specialismen hebben die ik niet kan bieden aan de klant of die de tijd hebben die ik te weinig heb.

Ik zoek continu naar talenten die én een specialisatie hebben in het Microsoft segment én een kei zijn in consultancy of training. Daarbij verwacht ik een mensgerichte stijl en zakelijke eerlijkheid. Het resultaat van deze samenwerkingsvorm is de formule 1+1=3. Je krijgt meer dan wat ik je in mijn eentje had kunnen bieden en… altijd een oplossing.