Wijzing...

Portfolio & referenties

Roel Peeters trainde onder meer medewerkers van Friesland Campina, provinsje Fryslân en de Open Universiteit. Laat je inspireren door wat de deelnemers zeggen over de trainingen.

Portfolio van Roel Peeters

Training Excel bij Friesland Campina Beilen

Roel is een veelgevraagd trainer bij Friesland Campina te Beilen. Zij vroegen hem of hij ook een Exceltraining wilde geven. Het was echter niet meteen duidelijk wat het niveau van de deelnemers al was. Ook bleek de vraagstelling heel divers. Voor dit soort opdrachten is een trainer nodig die alle kanten uit kan en ook, als het moet, ad-hoc de behoeften kan afstemmen.

Time- en taakmanagement bij Administratiekantoor Vreugdenhil

Kantoor Vreugdenhil is een bekend administratiekantoor in Uithuizermeeden (Groningen). Yvonne Vreugdenhil doet er alles aan om het kantoor te laten beantwoorden aan de huidige eisen van automatisering en efficiency. Vanuit dat kader vroeg zij Roel om een training op te zetten Timemanagement. Roel hanteert echter het principe dat ‘time’ niet te ‘managen’ valt; je kunt wel bepalen wát je met je tijd wilt doen en waarom. Met die vraag ging Roel aan de slag op het secretariaat van dit administratiekantoor.

Prezitraining bij Arkin Amsterdam

Bij GGZ-organisatie Arkin in Amsterdam en omstreken was Roel al bekend als Officetrainer. Toen één van de afdelingen hem vroeg of hij ook een Prezitraining ging geven, was het antwoord positief. Natuurlijk is dit creatieve speelgoed ook een kolfje naar zijn hand. De training werd meteen breed uitgezet in de organisatie door een open inschrijving. Dat werd een dagje Prezi-duiken.

Taakmanagement bij de Provincie Fryslân

Dit betreft een doorlopende training

Roel Peeters verzorgt meerdere keren per jaar diverse trainingen bij de Provincie Fryslân, onder meer de training e-mailbeheer en taakmanagement. In de onderstaande bijdrage hebben we opmerkingen van deelnemers geplaatst (afkomstig uit diverse trainingssessies).

Uit de vele reacties blijkt dat de training E-mailbeheer en Taakmanagement zeer goed wordt ontvangen. En met een opmerking als "Roel verdient een vette 10!" ben je als trainer natuurlijk helemaal tevreden!

Notuleren volgens hedendaagse inzichten bij de provincie Fryslan

Digitaal notuleren is effectiever in de werkstromen en er is veel winst te boeken in de snelheid van aanleveren. Hiervoor is specifieke kennis nodig wat betreft de tools en functionaliteiten van de laptop, Microsoft Word en SharePoint. Een groepje beleidsmedewerkers en secretaresses bij de provincie Fryslan namen deel aan deze training van drie dagdelen. De deelnemers wilden weten of hun werkwijzen en sjablonen beantwoorden aan de huidige standaarden en mogelijkheden. Het digitaal notuleren was voor velen nog een drempel waar zij graag overheen werden geholpen.

Trainees bij de provincie Fryslân presenteren op topniveau

Jaarlijks worden er bij de provincie Fryslân trainees aangenomen. Deze academisch geschoolde, pas afgestudeerde enthousiastelingen krijgen tegelijkertijd een job én een intensief opleidingstraject aangeboden. Roel Peeters is één van de docenten. Hij ontwikkelt hun presentatievaardigheden en beïnvloedingstijl en leert hen de kneepjes van PowerPoint en PREZI. Hij begeleidt ook hun eindpresentatie en beoordeelt deze met individuele feedback. Hoe ervaren deze jonge mensen de training Spraakmakend Presenteren?

Informatiemanagement voor de gemeente Noordoostpolder

Roel Peeters werkt vaak samen met Adecco TopSecretaries. Zij schakelden hem in bij een traject met het secretariaat van de gemeente NoordOostpolder. In een aantal workshops bracht Adecco hen op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen van het vakgebied. Omdat Outlook een dagelijkse tool is voor secretaresses, vroegen zij Roel een training te geven in e-mailbeheer, taakmanagement en agendabeheer. Na een training van twee dagdelen veranderde er veel in de manier waarop het secretariaat de informatiestroom via Outlook verwerkt.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)