Wijzing...

Portfolio & referenties

Roel Peeters trainde onder meer medewerkers van Friesland Campina, provinsje Fryslân en de Open Universiteit. Laat je inspireren door wat de deelnemers zeggen over de trainingen.

Portfolio van Roel Peeters

Efficiënt e-mailbeheer en taakmanagement voor het UMCG

Tijdens een conferentie voor medewerkers van alle UMC’s in Nederland gaf Roel Peeters een workshop Efficiënt e-mailbeheer en taakmanagement. Veertig deelnemers meldden zich aan voor deze workshop. Ze waren gewaarschuwd: neem je laptop mee, want we gaan meteen aan de slag. De deelnemers gingen dan ook naar huis met een aangepaste inbox en een hoop ‘things to do’.

Digitaal notuleren bij de provincie Fryslân

Lange tijd gaf ik de training "Notuleren op de laptop". Ondertussen zijn er veel meer devices op de markt en is het notuleren dermate veranderd dat ik het nu noem: "Digitaal notuleren". Daar valt veel meer onder dan het maken van een verslag in Word. Het doel van de training is handvatten krijgen om het notuleren in praktijk te brengen. Hierbij komen onder andere het belang van actie- en besluitlijsten, snelheid en efficiency, en het gebruik van Excel naar voren. Omdat Sharepoint draait bij de provincie worden ook de mogelijkheden van digitaal vergaderen (en dus ook notuleren) verkend.

SharePoint bij de provincie Fryslân

SharePoint is al vele jaren een instrument bij de provincie Fryslan. Roel Peeters is de partij die is aangesteld om de medewerkers van de provincie vertrouwd te maken met deze Microsoft Samenwerkingsportal. Er is gekozen om de standaard templates te behouden en deze bereikbaar te maken vanuit een intranet dat ook in SharePoint is gebouwd. De medewerkers krijgen een basistraining. Sommigen zijn op hun afdeling aangesteld om de processen vorm te geven en te sturen. Zij zijn sitebeheerder en krijgen van Roel een gevorderde training. Hierin dienen zij bibliotheken en lijsten te kunnen aanmaken, subsites te bouwen en machtigingen uit te geven. Verder komen metadata, versiebeheer, documentsets en workflows aan bod.

SharePoint op maat voor de projectleiders van de provincie Fryslân

Jan Hiddinga is projectleider Ynfraprojecten & Advys bij de provincie Fryslân. Hij vroeg Roel Peeters om de projectleiders te trainen in het gebruik van SharePoint. Daarvoor was eerst een uitgebreide intake nodig om de specifieke processen in kaart te brengen. Verder zijn er door I&A speciale templates gebouwd en moest Roel zich hier eerst in verdiepen. 

Hoofd en inbox leeg

Kantoor Vreugdenhill (Uithuizermeeden) heeft in het kader van Secretaressedag een lezing georganiseerd. Roel Peeters verzorgde deze lezing met als thema "hoofd en inbox leeg".

De rode draad werd gevormd door een pleidooi tégen archiveren van e-mail in allerlei Outlookmapjes. Die handelingen kosten tijd en dat is nu net iets waar een secretaresse nooit genoeg van heeft. Bovendien is archiveren vandaag de dag ook niet meer nodig: de zoek- en filterfuncties van Outlook en OneNote zijn tegenwoordig zo krachtig, dat je veel sneller kunt vinden op basis van je eigen criteria.

Fijne Outlook-kneepjes voor secretaresses bij de Gemeente Groningen

De vragen uit de gemeente Groningen kwamen duidelijk bij ons binnen en waren specifiek: “De dames zijn gevorderde secretaresses en willen een interactieve Outlookcursus. Dat wil zeggen: kennis delen, discussiëren, sparren over mogelijkheden en kennis opschroeven. De trainer dient sparringpartner, gespreksleider en kennisprovider te zijn”.

Migratietraining Office 2010 en verdieping voor het secretariaat

Sabanoord is een organisatie van accountants, belasting- en personeelsadviseurs. Zij hebben de hele IT-infrastructuur vernieuwd onder projectleiding van Bas Emmens van NH-Automatiseringsdiensten.

Aan Roel Peeters de vraag om de gebruikers in te wijden in de nieuwe Microsoft Office–omgeving, versie 2010. Dat hebben wij gedaan. In sessies van kleine groepen konden de deelnemers hands-on oefenen. Word, Excel en Outlook kwamen aan bod. Mensen van het secretariaat volgden ook de verdieping sessie Word en Outlook. Roel Peeters zorgde zelf voor alle laptops en een serveromgeving.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)