Wijzing...

Portfolio & referenties

Roel Peeters trainde onder meer medewerkers van Friesland Campina, provinsje Fryslân en de Open Universiteit. Laat je inspireren door wat de deelnemers zeggen over de trainingen.

Portfolio van Roel Peeters

Bij de Sociaal Economische Raad (SER) zitten topsecretaresses

Hoe het begon...

Ik ontmoette Ella van Zaal geregeld in Outlookdiscussies op LinkedIn. Zij is een doorwinterde Outlookgebruiker en vroeg zich af of ik haar nog wel wat kon bijleren. Die uitdaging nam ik met plezier aan en samen met haar collega Annemieke Fopma, gingen we een dagje Outlookduiken.

Kantoor Sociaal conomische Raad - SER

Ik ging naar hartje Den Haag. De SER is een raad die bestaat uit werkgevers, werknemers en kroonleden. Zij geven advies aan de overheid met betrekking tot economische ontwikkelingen en gevolgen voor het bedrijfsleven.

Wat was de meerwaarde van deze Outlooktraining?

De dames van het bestuurssecretariaat wilden een efficiencyslag maken. Zij wilden weten of je handiger kunt werken met verschillende postbussen en hoe je e-mailstromen kunt beheersen? Vooral de takenmodule was nog onontgonnen terrein en zij wilden een werkwijze kennen om hiermee gestructureerd te werken. Verder wilden zij overladen worden met tips die snelheid en gebruiksgemak konden opleveren.

Annemieke Fopma gaf na de training aan dat ze het gebruik van Outlookregels nu slimmer inzet, dat ze de e-mailstroom weet te beheersen door te werken met mailcategorieën en koppeling met de takenmodule, dat ze blij is met enkele slimme sneltoetsen en overzicht creëert door aanpassen van de beeldfunctie. Zij handelt nu meteen de mail af als dat minder dan 2 minuten duurt.

Ella van Zaal vond de mogelijkheden met Outlooktaken het grootste winstpunt van deze training: “Ik heb leren omgaan met taken in combinatie met de agenda. Ik maak nu ook handig gebruik van het terugkeerpatroon van taken”. Beide dames zagen ook de meerwaarde van het gebruik van categorieën; zowel in de mail-, de contactpersonen- als de takenlijst.

En hoe was de ervaring met de trainer?

Ella van Zaal (directiesecretaresse): “Ik vond Roel een hele deskundige trainer, met een prettige manier van uitleggen. Goed georganiseerd en voorbereid. Kortom, ik had een topdag!” Annemieke Fopma (secretaresse van voorzitter SER): “Ik vond het een verademing dat ik niet naar een standaard trainingsverhaal hoefde te luisteren, maar dat ik direct achter de pc kon laten zien waar ik tegenaan liep en wat ik anders zou willen. Als ik minder enthousiast was over een aangedragen oplossing, kwam Roel met een ander, voor mij werkbaar voorstel. Kortom: een praktische, toepasbare training. Ik heb de samenwerking met Roel als bijzonder prettig ervaren. Hij is een kundige trainer: goede luisteraar, geduldig en met gevoel voor humor.”

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)