Wijzing...

Portfolio & referenties

Roel Peeters trainde onder meer medewerkers van Friesland Campina, provinsje Fryslân en de Open Universiteit. Laat je inspireren door wat de deelnemers zeggen over de trainingen.

Portfolio van Roel Peeters

Drents Museum in de wolken

Cloud computing is 'hot'. Het heeft vele voordelen: kostenbesparing doordat er geen eigendomssoftware meer nodig is, je bent altijd up-to-date en je kunt overal en altijd bij je bestanden. Alleen... je moet er eerst wel mee leren werken. Dankzij Roel Peeters zijn ze bij het Drents Museum helemaal in de wolken!

Bij cloud computing wordt geen enkel document nog lokaal opgeslagen. Alles staat centraal in de 'cloud'. Dit biedt niet alleen veiligheid, maar ook flexibiliteit. Medewerkers kunnen vanaf iedere werkplek inloggen om bij hun bestanden te komen. Bij de overgang van 2012 naar 2013 ging het Drents Museum over van het traditionele computing naar het moderne cloud computing. Roel Peeters trainde de medewerkers in het gebruik van de Thin Clients (vervanging van de traditionele PC) en schreef een op maat gemaakte handleiding voor het Drents Museum met bijbehorende Quick Reference Card (QRC).

Grace Westendorp, officemanager bij het Drents Museum, gaf na afloop van de training aan dat ze de basisvaardigheden voor het werken in de cloud op een prettige manier heeft geleerd: "Roel is een fijne trainer, is kundig en legt de zaken helder en begrijpelijk uit. Voor mij is het een prettige kennismaking geweest met het fenomeen Virtual PC."

Meer weten?

Wilt u net als het Drents Museum weer in de wolken zijn? Roel Peeters kan u begeleiden bij het omschakelproces van traditioneel werken met de PC naar het flexibele cloud computing. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt onvangen.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)