Wijzing...

Portfolio & referenties

Roel Peeters trainde onder meer medewerkers van Friesland Campina, provinsje Fryslân en de Open Universiteit. Laat je inspireren door wat de deelnemers zeggen over de trainingen.

Portfolio van Roel Peeters

Efficiënt e-mailbeheer en taakmanagement voor het UMCG

Tijdens een conferentie voor medewerkers van alle UMC’s in Nederland gaf Roel Peeters een workshop Efficiënt e-mailbeheer en taakmanagement. Veertig deelnemers meldden zich aan voor deze workshop. Ze waren gewaarschuwd: neem je laptop mee, want we gaan meteen aan de slag. De deelnemers gingen dan ook naar huis met een aangepaste inbox en een hoop ‘things to do’.

Structuur in de ‘e-mailbrij’

De meeste deelnemers hadden dezelfde vraag: hoe ga ik om met de grote e-mailstroom? Hoe vind ik structuur in die brij van e-mails die ik elke dag ontvang? Anderen hadden niet echt een vraag. Zo schrijft secretaresse Monique van den Bergh (Erasmus UMC): ‘Ik dacht dat ik het aardig gestructureerd had, maar blijkbaar kan het nog beter!’

Dat het beter kan, daar zijn alle deelnemers na afloop van de workshop van overtuigd. ‘Ik kreeg absoluut handige tips’, geeft opleiderscoördinator Ceclie Hoogerbrugge van de AMC Huisartsopleiding aan. ‘Ik ben er direct mee aan de slag gegaan. Ik moet het nog wel automatiseren.’ Maar uiteindelijk ziet zij in dat de andere indeling die Roel voorstelt wel leidt tot meer overzicht en efficiënter zoeken. Ook docent van de AMC Huisartsopleiding Vincent Kesber is tevreden over de training: ‘De twee minuten regel was heel handig’.

Toegankelijk en enthousiast

De deelnemers zijn niet alleen tevreden over de inhoud van de workshop, maar ook over de trainer. Peter Wattel, huisartsdocent van het UMCG, noemt Roel Peeters ‘toegankelijk, enthousiast gedreven’, planner bij de Erasmus MC huisartsopleiding Roma Wagemakers noemt hem ‘zeer kundig’ en Vincent Kesber noemt ‘praktijkgericht’ als positief punt. Secretaresse Monique van den Bergh waardeerde het dat Roel ‘duidelijk rekening hield met de behoefte van trainers’ en beoordeeld zijn training dan ook met een 10. Eén deelnemer klaagde over de lage leerbaarheid omdat hij geen beschikking had over een eigen computer. De andere deelnemers beoordeelden de workshop met een acht of een negen.

Meer weten?

De dagelijkse informatiestroom managen kan een uitdaging van formaat zijn. Ik kan je hier alles over vertellen. Neem contact op als je meer wilt weten over e-mailbeheer, agendabeheer en taakmanagement in jouw organisatie of als je een begeleidingstraject op maat wilt.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)