Wijzing...

Portfolio & referenties

Roel Peeters trainde onder meer medewerkers van Friesland Campina, provinsje Fryslân en de Open Universiteit. Laat je inspireren door wat de deelnemers zeggen over de trainingen.

Portfolio van Roel Peeters

Hoofd en inbox leeg

Kantoor Vreugdenhill (Uithuizermeeden) heeft in het kader van Secretaressedag een lezing georganiseerd. Roel Peeters verzorgde deze lezing met als thema "hoofd en inbox leeg".

De rode draad werd gevormd door een pleidooi tégen archiveren van e-mail in allerlei Outlookmapjes. Die handelingen kosten tijd en dat is nu net iets waar een secretaresse nooit genoeg van heeft. Bovendien is archiveren vandaag de dag ook niet meer nodig: de zoek- en filterfuncties van Outlook en OneNote zijn tegenwoordig zo krachtig, dat je veel sneller kunt vinden op basis van je eigen criteria.

De Ommelander Courant van 20/21 april 2015 bracht een fraai verslag van deze lezing. Wel is enige nuance is op zijn plaats. In het artikel wordt Roel geciteerd met de opmerking dat Google zo goed als dood zou zijn. Die weergave is niet helemaal juist. Google wordt volop gebruikt voor het zoeken en vinden van informatie. Ook door Roel. Wel signaleert hij een verschuiving, waarbij - met name de - de jonge generatie informatie zoekt via moderne mediakanalen zoals Youtube. Deze verschuiving is ingegeven door de praktische instructiefilmpjes die te vinden zijn op Youtube.

Download het artikel (pdf)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)