Wijzing...

Portfolio & referenties

Roel Peeters trainde onder meer medewerkers van Friesland Campina, provinsje Fryslân en de Open Universiteit. Laat je inspireren door wat de deelnemers zeggen over de trainingen.

Portfolio van Roel Peeters

Informatiemanagement voor de gemeente Noordoostpolder

Roel Peeters werkt vaak samen met Adecco TopSecretaries. Zij schakelden hem in bij een traject met het secretariaat van de gemeente NoordOostpolder. In een aantal workshops bracht Adecco hen op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen van het vakgebied. Omdat Outlook een dagelijkse tool is voor secretaresses, vroegen zij Roel een training te geven in e-mailbeheer, taakmanagement en agendabeheer. Na een training van twee dagdelen veranderde er veel in de manier waarop het secretariaat de informatiestroom via Outlook verwerkt.

Efficiënter en uniform werken

Het secretariaat van Gemeente Noordoostpolder had het gevoel dat ze de mogelijkheden van Outlook niet optimaal benutten. Zij hoopten dat de trainingen van Roel zouden kunnen bijdragen aan een meer uniforme en efficiëntere werkwijze.

De secretaresses zijn enthousiast over de cursus van Roel. ‘Ik heb veel geleerd over het aanbrengen van structuur in mijn inbox,’ zegt Johanna van Steenoven, managementsecretaresse. ‘Ik kan mijn werkzaamheden ook makkelijker loslaten door de e-mails in het juiste mapje te zetten. Daardoor werk ik nu veel efficiënter.’ Bestuurssecretaresse Brenda Moerenhoud heeft veel nieuwe mogelijkheden in Outlook geleerd. Het leren van sneltoetsen ziet zij als een toegevoegde waarde in haar werk. Sippy Huisman, bestuurssecretaresse, is ook blij met de training. ‘Door het gebruik van sneltoetsen en wat snelle stappen kun je veel tijd besparen. Bovendien is dit een opstap naar een meer uniforme werkwijze bij het bestuurssecretariaat voor het wegwerken van e-mails.’ Ook het gebruik van Taken ziet zij als toegevoegde waarde voor de werkzaamheden. Teamleider van het secretariaat Inge Nagtegaal vond vooral het stuk timemanagement, categoriseren en de snelle regels erg nuttig. Zij is enthousiast over de training. ‘Vooral het tweede dagdeel ging erg snel voorbij. Ik kan me goed voorstellen dat er naar aanleiding van die training nog wel vragen of aanvullende wensen zijn. We gaan dit binnen ons team bespreken en komen er zeker op terug.’

Enthousiast en kundig

De secretaresses waren zeer te spreken over de training van Roel. ‘Hij heeft uitstekende kennis en kunde,’ vindt Sippy Huisman. ‘Hij is enthousiast en plezierig en weet goed op de wensen van de cursisten in te spelen. Een andere secretaresse voegt daar nog aan toe: ‘hij weet de groep goed mee te nemen in de theorie en praktijk, heeft veel kennis van de werkzaamheden van een secretaresse en weet op een makkelijke manier de groep iets te leren. Ook projectsecretaresse Fennita Hilberink vindt Roel een zeer kundig man. ‘Hij weet waar hij het over heeft en waarin hij een verbeterslag kan laten maken. ‘Johanna van Steenoven vindt Roel bovendien leuk om naar te luisteren. ‘Heel inspirerend.’ Roel krijgt van de secretaresses gemiddeld een ruime 8, met beoordelingen tussen de 7 en de 9.

Meer weten?

De dagelijkse informatiestroom managen kan een uitdaging van formaat zijn. Ik kan je hier alles over vertellen. Neem contact op als je meer wilt weten over e-mailbeheer, agendabeheer en taakmanagement in jouw organisatie of als je een begeleidingstraject op maat wilt.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)