Wijzing...

Portfolio & referenties

Roel Peeters trainde onder meer medewerkers van Friesland Campina, provinsje Fryslân en de Open Universiteit. Laat je inspireren door wat de deelnemers zeggen over de trainingen.

Portfolio van Roel Peeters

Notuleren volgens hedendaagse inzichten bij de provincie Fryslan

Digitaal notuleren is effectiever in de werkstromen en er is veel winst te boeken in de snelheid van aanleveren. Hiervoor is specifieke kennis nodig wat betreft de tools en functionaliteiten van de laptop, Microsoft Word en SharePoint. Een groepje beleidsmedewerkers en secretaresses bij de provincie Fryslan namen deel aan deze training van drie dagdelen. De deelnemers wilden weten of hun werkwijzen en sjablonen beantwoorden aan de huidige standaarden en mogelijkheden. Het digitaal notuleren was voor velen nog een drempel waar zij graag overheen werden geholpen.

Onderwerpen die aan bod kwamen:

  • Activiteiten voor, tijdens en na het notuleren
  • Oefenen van specifieke Word-functionaliteit
  • Oefenen van specifieke laptop-functionaliteit
  • Maken van sjablonen: notulen, actielijst, besluitenlijst
  • SharePoint: verwerking van notulen en maken van taken
  • Specifieke typvaardigheden en sneltoetsen

De deelnemers evalueren de training als volgt: “Ik heb de notulen en actielijsten overgenomen van mijn voorgangster en in de loop der jaren hooguit een paar kleine aanpassingen doorgevoerd. Door deze training te volgen heb ik inzicht gekregen in wat echt belangrijk is aan goede notulen. Maar ook hoe belangrijk de lay-out van de agenda, het verslag en de besluitenlijst is”. Joyce van Gulpen, afdelingssecretaresse.

Henny Zijlstra, secretaresse, vindt het gebruik van sjablonen erg praktisch en een collega merkt op dat het “doel van overleg” een belangrijk uitgangspunt is om vooraf te bepalen vanuit welke modus zij de informatie uit het overleg zal halen.

Roel Peeters als trainer “heeft een goede kennis van zaken. Hij heeft op voorhand een duidelijke planning, tegelijk is er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Indien nodig wordt de lesstof ter plaatse aangepast. Zeer persoonlijk en flexibel!”, aldus Joyce van Gulpen.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)