Wijzing...

Portfolio & referenties

Roel Peeters trainde onder meer medewerkers van Friesland Campina, provinsje Fryslân en de Open Universiteit. Laat je inspireren door wat de deelnemers zeggen over de trainingen.

Portfolio van Roel Peeters

SharePoint bij de provincie Fryslân

SharePoint is al vele jaren een instrument bij de provincie Fryslan. Roel Peeters is de partij die is aangesteld om de medewerkers van de provincie vertrouwd te maken met deze Microsoft Samenwerkingsportal. Er is gekozen om de standaard templates te behouden en deze bereikbaar te maken vanuit een intranet dat ook in SharePoint is gebouwd. De medewerkers krijgen een basistraining. Sommigen zijn op hun afdeling aangesteld om de processen vorm te geven en te sturen. Zij zijn sitebeheerder en krijgen van Roel een gevorderde training. Hierin dienen zij bibliotheken en lijsten te kunnen aanmaken, subsites te bouwen en machtigingen uit te geven. Verder komen metadata, versiebeheer, documentsets en workflows aan bod.

Reacties van cursisten

Al heel wat medewerkers volgenden de trainingen bij Roel. Peter Eekhof is medewerker openbaar vervoer en weet nu hoe hij zijn huidige mappenstructuur in Sharepoint gaat zetten en beter toegankelijk te maken. Lenie Palsma-Postma is projectondersteuner. Zij was zo enthousiast geworden dat zij voorstelde om het volledige cluster te trainen opdat Sharepoint werkelijk zou gebruikt worden bij de projecten. Marcel Siemonsma is ook projectondersteuner en was blij dat zijn SharePointkennis weer eens werd opgefrist. Hij zag namelijk nogal wat verschillen met een aantal jaren geleden en vind dat SharePointkennis best snel wegzakt als je het enige tijd niet gebruikt. Dat vond ook Diego Wattimena. Hij is trainee bij de provincie. In die functie wilde hij vooral de mogelijkheden van SharePoint kennen zodat hij meteen de inzetbaarheid er van kan inschatten wanneer hij in een traject wordt ingeschakeld. Collega trainee Rosane Verbree ziet de herhaling van SharePoint ook als een must om het te beheersen. Zij merkte op dat een training aan medewerkers met verschillend niveau en functies wel erg lastig is. Dat kan ik beamen. En dat komt enerzijds omdat Sharepoint op gevorderd niveau best ingewikkeld is én omdat de toepasbaarheid per afdeling sterk verschillend is. Désirée Huis in 't Veld is secretaresse en volgde de training omdat zij de afdeling site moet beheren. Wat er kan en hoe het moet heeft zij kunnen leren. De praktijk moet uitwijzen of het lukt. Greetje Kluwer, beleidsmedewerker vervoer, merkt hierbij op dat, zolang de groepsschijven nog in stand blijven, de weg naar Sharepoint niet snel zal genomen worden. Dat klopt natuurlijk. De adoptie bij de gebruikers is een zaak, de verplichting is een andere. Als iets niet echt moet, waarom zou je het dan doen?

Jan Hiddinga is projectleider Ynfraprojecten & Advies bij de provincie Fryslân. Hij vroeg Roel Peeters om de projectleiders te trainen in het gebruik van SharePoint. Daarvoor was eerst een uitgebreide intake nodig om de specifieke processen in kaart te brengen. Verder zijn er door I&A speciale templates gebouwd en moest Roel zich hier eerst in verdiepen. Jan is enthousiast over de aanpak en de maatwerktraining van Roel: “Ik kan alleen maar positief zijn over Roel Peeters ten aanzien van de specifieke wensen en hoe hij in korte tijd inzicht had in onze projectsites. In afwijking van de reguliere SharePoint trainingen die Roel bij ons geeft, was dit zeer specifiek. Roel heeft zich daar behoorlijk in verdiept en volgt heel goed de doelstellingen die wij als afdeling voor ogen hebben.” Om de projectleiders ook na de training voldoende ondersteuning te geven heeft Roel een uitgebreide handleiding geschreven. Er komt nog een vervolg want “Het is de wens om vaker specialisten als Roel ter beschikking te hebben om onze wensen binnen bepaalde pakketten te kunnen realiseren”, aldus Jan Hiddinga.

Training op maat

Gelukkig zijn er bij de provincie sitebeheerders die na de training de handen uit de mouw hebben gestoken. Met hun zelf gebouwde sites en hun enthousiasme op de afdeling slagen zij er in steeds meer medewerkers naar SharePoint toe te loodsen. Sommige afdelingen hebben, omwille van de specifieke vraagstukken, een training op maat gekregen van Roel. Hierbij is het sparren over documentstromen, mappenstructuren, metadata en archivering een wezenlijk onderdeel van de training.

Tevreden

Roel krijgt als trainer hoge scores. Die gaan van een 7 tot een 9. Een greep uit de reacties: veel kennis, interactieve aanpak, een enthousiaste, inspirerende trainer die veel verstand van de materie heeft en oog heeft voor de individuele hulpvraag van de cursisten.

Meer weten?

SharePoint implementeren in je bedrijfsprocessen kan een uitdaging van formaat zijn. Ik kan je hier alles over vertellen. Neem contact op als je meer wilt weten over SharePoint in jouw organisatie of als je een begeleidingstraject op maat wilt.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)