Wijzing...

Portfolio & referenties

Roel Peeters trainde onder meer medewerkers van Friesland Campina, provinsje Fryslân en de Open Universiteit. Laat je inspireren door wat de deelnemers zeggen over de trainingen.

Portfolio van Roel Peeters

Taakmanagement bij de Provincie Fryslân

Dit betreft een doorlopende training

Roel Peeters verzorgt meerdere keren per jaar diverse trainingen bij de Provincie Fryslân, onder meer de training e-mailbeheer en taakmanagement. In de onderstaande bijdrage hebben we opmerkingen van deelnemers geplaatst (afkomstig uit diverse trainingssessies).

Uit de vele reacties blijkt dat de training E-mailbeheer en Taakmanagement zeer goed wordt ontvangen. En met een opmerking als "Roel verdient een vette 10!" ben je als trainer natuurlijk helemaal tevreden!

Reacties van deelnemers aan de recente training

Jeetje, het kan allemaal veel beter en efficiënter dan ik tot nu toe deed. Ik laat Outlook nu een deel e-mail automatisch verwerken en voeg veel meer info toe aan mijn agenda-items. Mijn taken staan nu netjes onder mijn afspraken. De trainer heeft een kundige/subtiele aanpak en is een control freak. Vandaar dat hij wellicht zo goed is in Outlook ;)

Rutger Leijenaar, communicatiemedewerker

Ik vind het prettig dat de trainer rust uitstraalt en duidelijk en helder communiceert.

Marijke Jansen, medewerker P&O

Mijn Outlook is nu overzichtelijker ingericht. Ik ben me bewust geworden van het nut van sneltoetsen en denk hiermee efficienter en minder belastend (schouders, armen, pols en handen) te kunnen gaan werken. Ik vind het prettig dat Roel zeer beeldend uitlegt. Daardoor begrijp ik beter wat de bedoeling is. Hij verdient een 9.

Nynke Veldman, medewerker DIM

Ik gebruikte in het verleden Outlook meer als archiefsysteem. In de training leerde ik de verschillende taken binnen Outlook en de uit te zetten taken naar collega's veel effectiever gebruiken.

Marcel Siemonsma, Projectondersteuner/Ontwerper

Ik gebruikte in het verleden Outlook meer als archiefsysteem. In de training leerde ik de verschillende taken binnen Outlook en de uit te zetten taken naar collega's veel effectiever gebruiken.

Marcel Siemonsma, Projectondersteuner/Ontwerper

Ik wilde graag efficiënt omgaan met Outlook en met de tijdsplanning. In de training leerde ik snel taken aanmaken (vaak n.a.v. ingekomen mailberichten) en deze in de agenda opnemen; ik gebruik nu efficient het leesvenster in de mail en 'meer diverse trucjes'.

Anton van den Broek, Civieltechnisch medewerker B&O

Na de training van Roel Peeters heb ik meer inzicht in het gebruik van het systeem. De trainer is uitstekend qua kennis, kunde en aanpak. Hij heeft oog voor het individu.

Wilma Veurman, Ambtelijk Secretaris OR

Ook de financieel beleidsmedewerker en de Ontwerper vaarwegen zijn zich na de training Outlook meer bewust van het efficiënter gebruik ervan. Over de doceerstijl van Roel Peeters zijn de evaluaties eveneens unaniem: zeer enthousiast en kundig. Roel kan zich goed in de gebruikers verplaatsen. Er is een leuke sfeer in de groep.

Eerdere reacties van deelnemers op de training Taakmanagement

Ik heb een veel betere kijk op hoe je Outlook kunt inzetten voor je dagelijkse activiteiten. Hierdoor kun je meer structuur in je bezigheden brengen. De trainer is iemand met veel inhoudelijke kennis. Hij brengt deze kennis op een rustige en duidelijke manier over. Ook is er voldoende ruimte voor tussentijdse vragen.

Willem Oosterveld, medewerker DIM

Ik begin de dag nu met het opruimen van de ingekomen mail. Ik weet nu hoe ik bepaalde berichten in de taken moet zetten met bv. categorieën. Heel handig, ook voor het opzoeken van mailtjes. De trainer komt heel ervaren en gedreven op mij over; hij weet de materie goed naar voren te brengen. Verder kan hij goed luisteren en heeft alle aandacht voor je. Een vriendelijk persoon.

Henny Bosma, afdelingssecretaresse

De takenlijsten, agendabeheer en verslepen van mails; al die zaken beheers ik nu. Door deze informatie kan ik meer grip op de informatiestroom en de planning krijgen. Roel speelt snel in op vragen en geeft aan wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. Hij staat ook open voor een ander zijn ideeën.

Bieneke Veuger, inhuurcoördinator

Het was een leerzame cursus. Heel veel tips om tijd te besparen meegekregen, zoals het organiseren en beheren van taken. De trainer was zeer enthousiast en duidelijk in zijn uitleg. Ik vind prettig om naar te luisteren.

Gizella Maria Bichis, stagiaire

Ik weet nu hoe te werken met taken in outlook, vooral mails omzetten naar taken vind ik heel handig, ook om de stand van zaken in de taak bij te houden. Verder heb ik meer overzicht over mijn werkzaamheden. Roel is enthousiast, geduldig, kundig, flexibel, niet belerend. Heel prettig kortom.

Saartje de Bruijn, beleidsmedewerker archeologie

Doordat de trainer zelf het werken met taken voor 100 % heeft doorgevoerd, straalt dit ook iets uit.

Hotze Brouwer, projectleider

De trainer heeft een goede aanpak en is zeer vakkundig.

Henny Zijlstra, Proceduremedewerker/secretaresse

Ik ben begonnen met het gebruiken van taken. In mijn functie zijn vooral de controle van termijnen van belang. Voorheen in Excel; nu direct zichtbaar in takenlijst. En Roel is een prima trainer, zorgt voor een prettige leersfeer en heeft goed inzicht in actualiteit bij de Provincie

André Smallenbroek, subsidiemedewerker

Het overzichtsscherm van de mail is overzichtelijker ingericht. Ik kan nu de mail lezen zonder dat de mail geopend wordt. Mails die niet van belang zijn kan ik er nu meteen uitgooien, de rest blijft ongelezen. De taken zijn voor mij een soortement van rappelsysteem geworden. Ik hoef hierdoor niet allerlei Excelbestanden bij te houden. Ik heb de taken nu overzichtelijker ingedeeld door met de categorieën te werken. Eigenlijk komt het er op neer dat alles wat overzichtelijker is geworden. Roel beschikt over prima kennis en kunde. Aanpak afgestemd op waar de cursisten behoefte aan hebben, dat heb ik wel anders meegemaakt. Dan stond het systeem centraal, niet de cursist.

Mattie Greydanus, subsidiemedewerker

Ik heb meer praktisch toepasbare kennis van Outlook. Mijn Postvak in blijft nu beperkt tot één scherm met berichten en ik heb nu een beter overzicht van wat ik per dag en komende periode te doen heb. Roel komt op mij over als een kundige, betrokken trainer die door met zijn vlotte, vrolijke inzet de aandacht van het begin tot aan het einde weet vast te houden.

Harry Otte, ICT medewerker

Hoe zitten taken in elkaar. Wat kun je ermee doen. Je beeld van Outlook verbeteren. Het opzoeken van mails door gebruik te maken van anders te sorteren. Dit zijn zaken die ik heb geleerd. Als je mails wilt opslaan kun je het onderwerp wijzigen wat het zoeken makkelijker maakt. Categorie kleuren en naam wijzigen. Etc.

Maaike Braaksma, Secretaresse, adm. medewerker

Outlook is een geweldig middel om alle things to do overzichtelijk te maken. Je hoofd leeg door dat alle taken zichtbaar. Ook de acties die je al voor een bepaalde taak hebt uitgevoerd of nog uit moet voeren. Roel verdient een vette 10! Ook wanneer er even geen oplossing voor handen is blijft hij net zo lang zoeken tot er wel een oplossing is.

Hilly Popma, officemanager

Roel Peeters is zeer positief, toegankelijk, relaxed, zeer kundig, ongedwongen aanpak.

Marieke Kroese, Beleidsmedewerker

Heel veel tips & tricks om snel te werken in Outlook. Goede praktijkvoorbeelden van Roel over bijv. aanmaken van projecten, urgentie van taken, follow-up, etc. Ik wil graag verder met Getting Things Done maar zit er nog niet goed genoeg in om die theorie te combineren met hetgeen we nu geleerd hebben. Dat is en blijft voor de komende tijd een uitdaging… De trainer is zeer kundig en vriendelijk. Fijn om ook per mail nog vragen te kunnen stellen. Nu is de training afgelopen, ik verwacht dat we hem nog steeds kunnen benaderen. Vaak loop je pas in de praktijk tegen de ‘problemen’ aan.

Gemma Bakker, Communicatieadviseur

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)