Het Interprovinciaal Overleg (IPO) lobbyt voor alle provincies in den Haag. In 2016 werd ik gevraagd om te helpen met de implementatie en adoptie van SharePoint OnPremise. Sindsdien heb ik de migratie naar SharePoint Online begeleid en werken we op dit moment in Microsoft Teams. Ik voel mij na al die tijd ook IPO-medewerker want ik heb met hen al heel wat wijzigingen doorgemaakt.

Ik heb ook IBABS geïmplementeerd en heb inmiddels alle 12 provincies aangehaakt.

Samen met Microsoft Teams is Ibabs het platform van het interprovinciaal spel. We hebben meer externe leden dan interne in onze Teams omgeving. Ik heb inmiddels veel kennis opgedaan in het samenwerken (of niet) tussen allerlei platforms. De ene is al opener dan de andere. En dan geldt evenzo voor de provinciale IT als voor het beleid dat daaraan ten grondslag ligt.

Als beheerder van de Microsoft Cloudinfrastructuur bij IPO heb ik een leuke uitdaging en vergroot mijn kennis enorm.

Referenties van IPO

“Roel heeft me diverse tip en trucs gegeven om mijn werk digitaal efficiënter uit te kunnen voeren. Hij speelde hier mijn werk(veld) goed in op specifieke wensen die ik had en bleek snel goed zicht te hebben op ondersteunende oplossingen. De rust die Roel hierbij uitstraalt bevordert het “leren on the job”.

Richard van der Mast
Projectleider Werkgeverszaken