Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Meerdere accounts in Microsoft 365

Dit artikel is voor zelfstandige consultants, projectleiders, coaches en secretaresses (VA`s) die meerdere klanten/opdrachten hebben en waarvan er (steeds) meer in MF365 werken.

Dit artikel is geschreven uit ervaring, mijn ervaring. De werkwijzen zijn dus niet per definitie de enige juiste. De manier van werken is vaak persoonlijk. Maar als je met enkele van deze tips je proces efficiënter kan laten lopen zal je dat al iedere dag tijd schelen.

Maak een invulformulier, enquete of quiz in Forms

Er zijn tal van programma`s waarmee je een vragenlijstje of enquête kunt maken. SurveyMonkey en Survio.com schieten mij als eerste te binnen. En met een privé Microsoft account kun je het snel en gratis doen via OneDrive, daar het de functie ‘Forms voor Excel’. Het lijstje kun je met iedereen delen en je krijgt de resultaten in Excel.

Als je eenmaal een dergelijke vragenlijst hebt gemaakt zal je sneller deze tool inzetten om informatie te verzamelen over een project, een trainingssessie of een meeting. Technisch is het namelijk echt geen rocket-science. Enkel het verzinnen van goede vragen is een kunst. En vooral ook: hoe minder hoe beter. Anders haken mensen snel af

Commando's in Microsoft TEAMS

Voor de goede orde: we hebben het hier niet over TEAMS als tool voor videobellen en -vergaderen. Het gaat hier over Microsoft TEAMS als onderdeel van Office 365 dat gebruikt wordt als samenwerktool. In dat geval hangen er ook Sharepointsites achter ieder TEAM.

MF TEAMS is mede door de Coronaperiode een sterke speler in de markt van Online Samenwerken geworden. Het product is ondertussen de puppy-cursus gepasseerd en heeft een reeks commando`s geleerd. Dit lijstje is voor iedereen die TEAMS goed kent en toe is aan de next step in werksnelheid en efficiency.

Vinden in plaats van zoeken

Ben jij ook de hele tijd in een labyrint van mappen en submappen aan het zoeken naar documenten? Of ben jij een ‘filer’ die in de mailbox een hele bibliotheek aan mappen heeft aangelegd om alle inkomende mail gestructureerd te bewaren?

Je eigen mappenbrij is meestal nog te behappen; de structuur in de gedeelde netwerkschijven is dat al lang niet meer. Kortom: stop met zoeken. Ga eens eindelijk vinden! In dit artikel krijg je een hoop vind-tips voor je digitale stuff.

Hoe Outlook omgaat met SharePoint

Of je een fan bent van SharePoint of niet, in de combinatie met Outlook heeft zowat iedereen vraagtekens bij de efficiency van dit Microsoft product. Wat een gedoe om een mail en/of bijlage van de ene naar de andere kant te krijgen!

Ik ben in beide programma`s expert en ben continu op zoek om deze twee ruziënde programma`s met elkaar te verzoenen. Gelukkig helpt Microsoft ook wel wat maar die Mediation heeft vooralsnog niet genoeg vruchten afgeworpen.

Hyperlinks maken

Koppelingen in een netwerkomgeving en koppelingen in een Office 365 omgeving

Documenten als bijlagen in de e-mail en in de agenda. We doen het al jaren en we doen het veel. Maar dit kan niet langer. Om allerlei redenen.

ToDo pakt al je taken

"Controle krijg je niet zomaar. Controle pak je zelf"

Microsoft heeft ‘taakmanagement’ niet heel hoog op de softwarelijst staan. Maar we zien nu wel dat er naast de geniale Outlook-taken en de Office 365App Planner ook een derde tool wordt doorontwikkeld: ToDo. Een simpele naam voor een app die doet wat hij moet doen: al je persoonlijke taken verzamelen.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)