Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Online documenten openen in de desktopweergave

Als je in Onedrive, SharePoint of Teams een Office-document aanklikt, dan opent deze standaard in de Online weergave. Deze bevat alle functionaliteiten om snel basisbewerkingen uit te voeren.

In dit artikel leer je de mogelijkheden om snel (of altijd) over te schakelen op de desktopweegave van de documenten.

Cloudwerken 365 to the Max

Als je Online werkt werk je in The Cloud. Om daarin te bewegen heb je een heel ander digitaal rijbewijs dan dat wat je eerder hebt behaald.

Je hebt het wellicht zelf ervaren: we waren nog niet helemaal klaar om continu Online thuis te werken.

Maak een invulformulier, enquete of quiz in Forms

Er zijn tal van programma`s waarmee je een vragenlijstje of enquête kunt maken. SurveyMonkey en Survio.com schieten mij als eerste te binnen. En met een privé Microsoft account kun je het snel en gratis doen via OneDrive, daar het de functie ‘Forms voor Excel’. Het lijstje kun je met iedereen delen en je krijgt de resultaten in Excel.

Er is een geüpdate versie van het pdf-artikel geplaatst

Als je eenmaal een dergelijke vragenlijst hebt gemaakt zal je sneller deze tool inzetten om informatie te verzamelen over een project, een trainingssessie of een meeting. Technisch is het namelijk echt geen rocket-science. Enkel het verzinnen van goede vragen is een kunst. En vooral ook: hoe minder hoe beter. Anders haken mensen snel af...

Kanalen in Microsoft Teams

Wanneer zijn kanalen handig en wanneer niet? Ik beantwoord dergelijke vragen met verdiepingsvragen: wat zijn de business cases? In welk proces helpt deze functionaliteit mij?

Met deze vragen in het achterhoofd gaan we dieper in op het fenomeen ‘kanalen in MS Teams’.

Meerdere accounts in Microsoft 365

Dit artikel is voor zelfstandige consultants, projectleiders, coaches en secretaresses (VA`s) die meerdere klanten/opdrachten hebben en waarvan er (steeds) meer in MF365 werken.

Dit artikel is geschreven uit ervaring, mijn ervaring. De werkwijzen zijn dus niet per definitie de enige juiste. De manier van werken is vaak persoonlijk. Maar als je met enkele van deze tips je proces efficiënter kan laten lopen zal je dat al iedere dag tijd schelen.

Commando's in Microsoft TEAMS

Voor de goede orde: we hebben het hier niet over TEAMS als tool voor videobellen en -vergaderen. Het gaat hier over Microsoft TEAMS als onderdeel van Office 365 dat gebruikt wordt als samenwerktool. In dat geval hangen er ook Sharepointsites achter ieder TEAM.

MF TEAMS is mede door de Coronaperiode een sterke speler in de markt van Online Samenwerken geworden. Het product is ondertussen de puppy-cursus gepasseerd en heeft een reeks commando`s geleerd. Dit lijstje is voor iedereen die TEAMS goed kent en toe is aan de next step in werksnelheid en efficiency.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)