Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

ToDo pakt al je taken

"Controle krijg je niet zomaar. Controle pak je zelf"

Microsoft heeft ‘taakmanagement’ niet heel hoog op de softwarelijst staan. Maar we zien nu wel dat er naast de geniale Outlook-taken en de Office 365App Planner ook een derde tool wordt doorontwikkeld: ToDo. Een simpele naam voor een app die doet wat hij moet doen: al je persoonlijke taken verzamelen.

Brainstormen met Whiteboard

"Whiteboard, een app om met iedereen te brainstormen."

De flip-over is nog steeds in trek en ik gebruik hem ook erg graag. Maar ik ben helemaal paperless en wil dat ook graag zijn als ik presentaties geef, mijn verhaal wil ondersteunen, een moeilijk thema wil schematiseren in een gesprek of lekker wil mindmappen met tekst, pijltjes en stickers.

Werken met OneDrive in Office 365

“Je kunt gewoon je bestanden online opslaan en dan kun je er altijd en overal bij”.

Iedereen weet het en heeft het er over. De praktijk laat mij een ander beeld zien. Nog veel mensen worstelenmet dat online opslaan en delen van bestanden. Daaromnog maar eens helder en duidelijk wat instructie over het werken in OneDrive

Samenwerken in hetzelfde document

Iedereen weet het of heeft er al eens van gehoord: in de Cloud kun je tegelijkertijd met meerdere personen in een document werken. Dat is voor veel (jonge) mensen heel normaal, voor anderen een spannende drempel en voor velen een discussie waard.

Onenote een overzicht

Aan een zakenreis, presentatie, teamuitje of evenement gaat een boel voorbereiding en planning vooraf. Wat betreft het verzamelen van al die informatie heeft Microsoft al heel lang een programma: OneNote. Informatie komt van alle kanten en op onverwachte momenten. Je moet het dus ook op ieder moment en op iedere plaats kunnen verzamelen. Met OneNote op je pc, laptop, tablet en smartphone lukt dit.

Maak een vragenlijstje met 'Forms' in Office 365

Er zijn tal van programma's waarmee je een vragenlijstje of enquête kunt maken. SurveyMonkey en Survio.com schieten mij als eerste te binnen. En met een privé Microsoft account kun je het snel en gratis doen via OneDrive. Het lijstje kun je met iedereen delen en je krijgt de resultaten in Excel.

Maar als je werkt in een Office 365 omgeving dan zit daar standaard het programma ‘Forms’ in. In dit artikel leg ik je uit hoe je vragenlijstjes maakt met 'Forms'.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)