Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Vinden in plaats van zoeken

Ben jij ook de hele tijd in een labyrint van mappen en submappen aan het zoeken naar documenten? Of ben jij een ‘filer’ die in de mailbox een hele bibliotheek aan mappen heeft aangelegd om alle inkomende mail gestructureerd te bewaren?

Je eigen mappenbrij is meestal nog te behappen; de structuur in de gedeelde netwerkschijven is dat al lang niet meer. Kortom: stop met zoeken. Ga eens eindelijk vinden! In dit artikel krijg je een hoop vind-tips voor je digitale stuff.

Hoe Outlook omgaat met SharePoint

Of je een fan bent van SharePoint of niet, in de combinatie met Outlook heeft zowat iedereen vraagtekens bij de efficiency van dit Microsoft product. Wat een gedoe om een mail en/of bijlage van de ene naar de andere kant te krijgen!

Ik ben in beide programma`s expert en ben continu op zoek om deze twee ruziënde programma`s met elkaar te verzoenen. Gelukkig helpt Microsoft ook wel wat maar die Mediation heeft vooralsnog niet genoeg vruchten afgeworpen.

Hyperlinks maken

Koppelingen in een netwerkomgeving en koppelingen in een Office 365 omgeving

Documenten als bijlagen in de e-mail en in de agenda. We doen het al jaren en we doen het veel. Maar dit kan niet langer. Om allerlei redenen.

ToDo pakt al je taken

"Controle krijg je niet zomaar. Controle pak je zelf"

Microsoft heeft ‘taakmanagement’ niet heel hoog op de softwarelijst staan. Maar we zien nu wel dat er naast de geniale Outlook-taken en de Office 365App Planner ook een derde tool wordt doorontwikkeld: ToDo. Een simpele naam voor een app die doet wat hij moet doen: al je persoonlijke taken verzamelen.

Brainstormen met Whiteboard

"Whiteboard, een app om met iedereen te brainstormen."

De flip-over is nog steeds in trek en ik gebruik hem ook erg graag. Maar ik ben helemaal paperless en wil dat ook graag zijn als ik presentaties geef, mijn verhaal wil ondersteunen, een moeilijk thema wil schematiseren in een gesprek of lekker wil mindmappen met tekst, pijltjes en stickers.

Werken met OneDrive in Office 365

“Je kunt gewoon je bestanden online opslaan en dan kun je er altijd en overal bij”.

Iedereen weet het en heeft het er over. De praktijk laat mij een ander beeld zien. Nog veel mensen worstelenmet dat online opslaan en delen van bestanden. Daaromnog maar eens helder en duidelijk wat instructie over het werken in OneDrive

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)