Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

De WindowsPhone: een zakelijk speeltje

Tussen het geweld van de Android-Phones en de iPhone komt de WindowsPhone boven drijven. Als je connected bent met een Windows netwerk en al vertrouwd bent met de tegels van de nieuwe Windows 8, dan is de WindowsPhone een effectieve device. Hij heeft een eenvoudige interface en is snel en persoonlijk in te stellen. Ik ken een aantal grote bedrijven en overheidsorganisaties die gekozen hebben voor deze Phone omwille van de vlekkeloze synchronisatie met het bedrijfsnetwerk. Ik neem je graag mee voor een rondleiding in mijn eigen WindowsPhone.

SmartArts maken: je informatie visueel

Het is verbazend dat een van de leukste en krachtigste functies in Microsoft Office voor velen onbekend is: de SmartArts. Sinds versie 2007 zitten ze verstopt in Word, Excel en PowerPoint. Als je de bijgevoegde pdf downloadt kun je kennismaken met ze. Ik gebruik ze in het kader “Weg met de bullets”. Zeg nu zelf: welke van de twee opsommingen spreekt jou het meeste aan?

Sterker nog, het is niet alleen een esthetische kwestie. Het gaat niet alleen om schoonheid en professionele uitstraling. Beelden blijven beter hangen dan tekst. Ze trekken de aandacht en worden vast geankerd in je mind.

Outlook slikt meer dan alleen e-mails

Er zijn te veel communicatiekanalen. Een normaal mens kan al die digitale input niet meer doeltreffend verwerken. Het slechte nieuws is: “het wordt alleen maar meer”. Het goede nieuws is: “Digitale communicatie kan digitaal verwerkt worden”. In dit artikel bestrijd ik deze overload met een programma dat steeds meer kan: Microsoft Outlook.

Ik ga in dit artikel uit van versie 2010 en 2013. Oudere versies van Outlook kunnen niet alles wat hieronder wordt aangegeven. Je kunt het hieronder lezen, maar ook downloaden als pdf-bestand.

Lync in het communicatieproces

“The missing link” tussen bellen en mailen

Lync is een communicatietool die volledig aansluit op alle Microsoft Office applicaties die we gebruiken. Je kunt het vergelijken met Skype. Lync kan gebruikt worden om te chatten en bellen, met meerdere mensen tegelijk. Ook kijkt Lync naar je beschikbaarheid op basis van de Outlook-agenda.

Van Groupwise naar Outlook

Belangrijke info voor de eindgebruiker

Groupwise was een favoriet E-mail- en Agendaprogramma van grote bedrijven en de overheid. Toen Outlook in versie 2003 nog in de kinderschoenen stond spande GroupWise de kroon. Ik spreek in de verleden tijd want ik ben betrokken geweest bij grote migraties van Groupwise naar Outlook. En dat gaat nog wel even door. Tijdens de gebruikerstrainingen waarin ik de verschillen uitleg ben ik tegen heel wat problemen aangelopen. Met name op het secretariaat moeten de processen van e-mail en agenda totaal anders gaan lopen na een migratie van GroupWise naar Outlook. De praktijk leerde mij dat secretariaten die hierin niet werden getraind compleet de mist ingingen. Agenda`s raakten corrupt, afspraken verdwenen en de controle was helemaal weg.

Een gids in het doolhof van Office-licenties

Office-licenties en overzicht; het zijn welhaast onverenigbare begrippen. Er verandert veel, de ontwikkelingen gaan snel en Microsoft-producten raken steeds meer verweven met elkaar. Office 365 lijkt een nieuw toverwoord te zijn, om nog maar te zwijgen over 'de cloud'. Welke licenties heb je waarvoor nodig? En hoeveel? Mag je licenties delen met kantoor- of huisgenoten? En hoe zit het met...

Hoog tijd voor een beetje overzicht. Download mijn handige gids en laat je door het doolhof van Office-licenties leiden.

iPad en Outlook hebben ruzie

Help, gewijzigde afspraken verdwijnen van de Ipad van de manager!

Je had de vergadering in Den Haag verplaatst naar Utrecht maar je manager ziet op zijn Ipad geen wijzigingen. Dat wil je niet, natuurlijk! De iPad staat standaard in push-mode. Hierdoor synchroniseert deze niet altijd alle afspraken. En dat is niet te vertrouwen.

Secretaresses zijn de krenten in de pap

Als Microsoft specialist heb ik al honderden mensen getraind in het gebruik van Office-programma's. Eén doelgroep is daarbij boven komen drijven: de secretaresses. Hoe dat komt? Het is de enige groep uit de administratieve dienstverlening die:

  • belang heeft bij kennis van alle office-pakketten
  • controle dient te houden over bestandsarchief, targets en afspraken
  • erg leergierig is

OneNote, het paradepaardje van Microsoft

Digitale informatie komt van alle kanten en op onverwachte momenten. Je moet het dus ook op iedere plaats kunnen verzamelen. Met OneNote op je pc, Windowstablet en/of -smartphone lukt dit. Daarbij is OneNote sinds de versie 2010 eindelijk volwassen geworden. Het heeft zich genesteld in alle Microsoft programma`s én ook in Internet Explorer. Het zit gewoon in de standaardversie van Microsoft Office. Op de huidige windows smartphones staat het programma standaard in het startscherm.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)