Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Blokkeer je smartphone als hij gestolen wordt

Stel: je smartphone wordt gestolen. Als het goed is heb je een code gezet op je simkaart. Een dief kan dan niet op je abonnement bellen. Maar eigenlijk wil je dat hij helemaal niets met je mooie smartphone kan. Die zul je dus op afstand moeten blokkeren. Daarvoor dien je de IMEI code door te geven aan je provider. Zorg er voor dat je die makkelijk kunt vinden. Ik help je alvast met deze tip om nu meteen deze code op het scherm van je smartphone te toveren: toets *#06# . De code die je nu ziet noteer je ergens zodat je hem snel kunt vinden als het zover is.

QR codes maken in Outlook 2010!

QR codes zijn niet meer weg te denken en super effectief. Je hoeft niet langer visitekaartjes door te geven of in te vullen. Je kunt nu zelf met 1 klik de informatie van je contactpersonen in Outlook 2010 omzetten in een QR-code. Deze komt op je klembord terecht waardoor je het overal kunt plakken. 

 1. Ga naar de website van HYBING
 2. Kies voor een free versie of betaal €2 als je het zakelijk wilt gebruiken
 3. Download het zip-bestand
 4. Open het zip-bestand op je bureaublad
 5. Dubbelklik het exe-bestand dat nu op je bureaublad staat
 6. Sta je virusscanner toe om het te installeren. Het is namelijk vertrouwd.
 7. Open Outlook 2010 en open een contactpersoon
 8. Klik op het tabblad 'invoegtoepassingen' (uiterst rechts op het lint)
 9. Klik op de invoegtoepassing 'QR-codes' en kies
 • Wil je enkel de privégegevens omzetten in een code?
 • Wil je de zakelijke gegevens omzetten in een code?

Nu staat de Qr-code klaar en plak je het waar je wil. Een tip: plak hem in het notitieblad van je contactpersoon. Zo heb je hem altijd bij de hand. Doe hem eventueel cadeau aan je contactpersoon!

Visitekaartje via bluetooth uitwisselen.

Na een netwerkborrel ga ik steevast met een stapel visitekaartjes de deur uit. Thuis heb ik er een hoop werk mee om deze in mijn Outlook-contactpersonen over te typen. Gek eigenlijk, dat zo weinig mensen de bluetooth mogelijkheden van hun mobiel niet gebruiken.

 • Klik op een contactpersoon
 • Klik op menu
 • Verzend je visistekaartje en kies daarbij voor bluetooth

Mobieltjes in de buurt die hun bluetooth hebben aanstaan worden getoond in een scherm. Wanneer je weet wie je 'uitwisselpartner' is klik je deze aan (een mobiel heeft een naam gekregen of een standaardnaam). Een tijdelijk wachtwoord wordt aangeboden en beiden moeten dit ingeven wanneer daar om gevraagd wordt.

Het wordt pas echt interssant als je de gevevens van je contactpersonen ook zorgvuldig invult. Vergeet dus niet adres, bedrijfsnaam en doe ook maar de provincie. In een eerdere blog heb ik het voordeel aangegeven om daarop te filteren. En nu je toch op je paasbest op die netwerkborrel staat kun je meteen een profielfoto maken en die toevoegen aan de ingeladen contactpersoon.

Mijn HTC HD2 (windows mobile) is hierin niet gebruiksvriendelijk.

 • Klik op een contactpersoon
 • Klik op menu
 • Klik op 'meer info tonen en toevoegen'
 • Klik weer op menu
 • In het volgende lijstje zie je de mogelijkheid 'verzenden via bluetooth'

LinkedIn en Facebook in je Outlook? Ja hoor!

De Social Connector in Outlook 2010 zorgt er voor dat je updates van je vrienden en contacten meteen in zicht krijgt als je een e-mail krijgt. Je kan meerdere netwerken aan de Social Connector koppelen, zoals Facebook, LinkedIn, Myspace en Windows Live.

Om de LinkedIn Connector te installeren neem je de volgende stappen:

 • Ga naar LinkedIn
 • Download de connector
 • Na installeren krijg je een pop-up. Voer hierin je gebruikesgegevens van LinkedIn
 • Ga i Outlook naar Tabblad Beeld en geef bij Deelvenster personen Normaal aan. Vanaf dan staat het venster altijd aan en kun je het in- en uitklappen met het zwarte driehoekje in de hoek.
 • In dit venster krijg je de updates LinkedIn te zien.

Opmerkingen:

 • Dit systeem is gerelateerd aan het e-mailadres. Dat betekent dus dat je geen updates zult zien van je contact als deze met zijn privé-emailadres mailt. Daarvoor is dan weer facebook interessant.
 • Zoals je zult merken scant dit venster ook de laatste berichten, bijlagen en afspraken die je met deze persoon hebt gedeeld. Via de filterknoppen links kun je dit aangeven.

Volg bovenstaande stappen voor de Facebook Connector, die je hier kan downloaden

Yes, het kruisje is terug in Word 2007 en 2010!

Het is erg irritant dat het tweede kruisje rechtsboven in Word 2007 en 2010 is verdwenen. Daarmee kon je immers het document sluiten zonder het hele programma Word te sluiten. Ik heb lang gedacht dat het simpelweg uit Word was gehaald en je enkel via bestand/sluiten hetzelfde kon bereiken. En het vreemde was dat Excel het kruisje nog steeds heeft.  Nu blijkt dat je via een instelling het kruisje terug kunt zetten in Word.

 • Tabblad bestand
 • Opties
 • geavanceerd
 • weergeven
 • Vink uit: alle vensters op de taakbalk weergeven

Presentatie van Microsoft Office 2010

Een 1,5 uur durende one-way presentatie over Office 2010. Kan dat?

In samenwerking met ExplainIT uit Hengelo gaf ik presentatie-sessies van 1,5uur over de toeters en bellen in Office 2010. In grote groepen van ongeveer 60 personen zag ik 1500 medewerkers van Aveleijn uit Oldenzaal langskomen in het afgehuurde cultureel centrum. Dat dit inderdaad werkt én ook leuk kan zijn bewijst deze e-mailreactie van één van de toehoorders:

 

Ik wil graag het volgende met je delen:
"Ik gebuik reeds een jaar Office 2010. Ik had dan ook geen zin in een presentatie over dit onderwerp. Echter... In de 11 jaar dat ik bij Aveleijn werk heb ik nog nooit zo geboeid 1 1/2 uur kunnen luisteren naar een presentatie. Ondanks dat de inhoud reeds bekend was, heb ik genoten van de manier waarop dit gepresenteerd werd. Ik heb de hele tijd in opperste concentratie kunnen luisteren, lachten én nog extra onfi gekregen.
Chapeau! Chapeau! voor de spreker.
Marian Oude Alink, Aveleijn.

Ik wil graag het volgende met je delen:"Ik gebuik reeds een jaar Office 2010. Ik had dan ook geen zin in een presentatie over dit onderwerp. Echter... In de 11 jaar dat ik bij Aveleijn werk heb ik nog nooit zo geboeid 1 1/2 uur kunnen luisteren naar een presentatie. Ondanks dat de inhoud reeds bekend was, heb ik genoten van de manier waarop dit gepresenteerd werd. Ik heb de hele tijd in opperste concentratie kunnen luisteren, lachten én nog extra onfi gekregen. Chapeau! Chapeau! voor de spreker."

Marian Oude Alink, Aveleijn.

 

 

Wil je niet gestoord worden door binnenkomende e-mail berichten?

Zet e-mail pop-ups uit!

E-mail pop-ups zijn niet alleen een stoorzender in je concentratie, ze verleiden je ook om naar je inbox te gaan. En als je daar eenmaal bent, is het heel lastig om weg te komen. Zet die pop-ups uit. In Outlook 2010 doe je dat zo:

 • Ga naar 'Bestand'.
 • Kies 'Opties'.
 • Kies 'E-mail'.
 • Vink alle opties onder 'ontvangst van bericht' uit.

Zet ‘automatisch verzenden/ontvangen’ uit.

Dan komen e-mails niet meer automatisch binnen. Pas als je op F9 duwt gaat Outlook je e-mails verzenden en binnenhalen. In Outlook 2010 zet je dat zo uit:

 • Ga naar 'Bestand'.
 • Kies 'Opties'.
 • Kies 'Geavanceerd'.
 • Scroll naar beneden.
 • Vink 'bij verbinding direct verzenden' uit.

Wil je NumLock altijd aan bij opstarten?

Je start je computer op, je begint cijfers te tikken en je ziet niets op je scherm verschijnen. Je denkt hoe kan dit? Oh ja de NumLock toets staat niet aan. Wil je nooit meer het probleem hebben dat je NumLock toets niet is ingeschakeld, volg dan dit stappenplen:

 •Ga naar Start en tik in het zoekveld regedit (Maak eventueel eerst een backup van het register)

 •Navigeer naar sleutel: HKEY_USERS\.Default\Control Panel\Keyboard

 •Dubbel klik op de sleutel InitialKeyboardIndicators en zet de waarde op 2

 •Start je pc opnieuw op

Inhoud training Spraakmakend Presenteren in een WORDLE

 

Geen zin om een affiche of uitnodiging te maken in Word? Probeer eens de 'woordenwolk' van WORDLE.

Ga naar www.wordle.net . Je kunt gratis van dit pakket gebruik maken. Voer alle kernwoorden in over je onderwerp of plak een volledige tekst uit een ander programma of website. Klik op 'go' en Wordle maakt een woordenwolk (tagcloud) van al je ingevoerde woorden. Vervolgens kun je nog wat wijzigingen aanbrengen in lettertype, kleurcombinaties en lay-out. Print het uit, sla het op als een plaatje of drop het in het publieke domein van Wordle. Bij dit laatste krijg je het url en de embeded code zodat je kunt linken vanuit je website.

Tips:

 • Woorden die bij elkaar horen voeg je bij elkaar met een tilde (~) in plaats van een spatie
 • Wordle accepteert geen twee dezelfde woorden. Komen meerdere woorden voor in je tekst dan ziet Wordle dit als belangrijkere dan de rest en wordt dit in de opmaak weergegeven (meestal groter lettertype).

Wees creatief en gebruik de woordenwolk als leuke binnenkomer of uitsmijter van een speech, een presentatie of een brainstormsessie. Met de wolk kun je ook snel zien waar een discussie écht over ging of wat de uitkomst is van het brainstormen. Kortom, het is ook een prima verslag.
Gebruik de wordcloud om mooie posters te maken van een songtekst, boekfragment, gedicht of afscheidsspeech. Ingelijst is het een leuk cadeau op de verjaardag van een collega of een andere feestelijke gebeurtenis. Of zet de wolk op een uitnodiging.

Ziehier mijn Wordle voor mijn training Spraakmakend Presenteren:

Maak een twitterlawine in PREZI

Velen moeten nog de magie van PREZI ontdekken maar ik heb al een extra stukje slagroom op deze geweldige presentatievorm: laat tijdens het presenteren van je PREZI de Twitterreacties van je publiek in beeld brengen.


Met PREZI Twitter Tools kun je de reacties uit de zaal nu ook in PREZI tonen. De tool werkt alleen in de online weergave van PREZI. Daarnaast moet de PC natuurlijk met internet verbonden zijn. Om te ervaren hoe dit werkt kun je naar de PREZI “Twitterfeed in PREZI“. Type linksonder een trefwoord in en druk op de toets ENTER.

Meer in- en outs voor beginnende en gevorderde PREZI-gebruikers kan ik je in een dag bijbrengen.

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)