Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Handige tool digiboard

Ik denk dat de volgende situatie wel herkenbaar is: u maakt gebruik van uw beamer of digibord en wanneer het even niet actief is geweest, moet u weer met uw muis bewegen, of erger: u moet weer inloggen, omdat de schermbeveiliging dit vraagt.

U kunt dit voorkomen door een leerling met de muis te laten bewegen, maar er zijn betere manieren. Denk ook bijvoorbeeld aan het afnemen van een kijktoets, waarbij het scherm op ‘lock’ springt als u niet tussendoor met uw muis beweegt. U moet de vraag weer terugspoelen en dat leidt tot allerlei frustraties.

Gelukkig is er een handig programma waarmee u ervoor kunt zorgen dat dat niet gebeurt, namelijk Caffeine. (Onderaan de pagina kunt u het downloaden) Het programma is beschikbaar voor Windows en voor de Mac. Het geeft de computer om de minuut een signaaltje waardoor de computer denkt dat u actief bent. Op het weblog “Een manier om …” wordt meer verteld over dit handige programma. Bedankt Patrick (@mackaaij) voor de tip.

Wat mooi is aan Caffeine is dat het een apart zip-bestand is, en dat het na uitpakken direct werkt, waardoor u uw systeembeheerder niet hoeft te vragen het te installeren. Na installatie vind u rechts onderin een icoontje van een koffiepot en weet u dat Caffeine actie is. (Afbeelding 1)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)