Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Hoe stap je over naar Office 2010?

Sinds 2010 huppel ik van de ene naar de ander Office Migratietraining. De beslissing van een onderneming om over te stappen is niet verwonderlijk. Het betekent een hoop meer effectiviteit, snelheid en werkplezier. Ik ben er zo langzamerhand achter gekomen dat het trainen van de eindgebruikers een MUST is. Als systeembeheer niet wil plat gebeld worden met vragen als "Waar is mijn werkbalk naar toe?" en het niet aan te bevelen is dat in de eerste week van de migratie het ziekteverzuim de hoogte in schiet, dan is het verstandig voldoende training mee te nemen in de aanbesteding.

Voor een grote organisatie is het onbetaalbaar om de hele groep een dag met een trainer los te laten in de Microsoft speeltuin. Verder is dit planning technisch nooit waterdicht en duur.

Ik heb met een aantal constructies ervaring opgedaan. Het is aan te raden om een dagdeel uit te trekken voor Outlook, en een dagdeel voor de rest (Word, Excel, PowerPoint). Het trainen van key-users levert besparingen op. Deze gebruikers hebben het meeste nood een Microsoft kennis en/of vinden het leuk om als helpdesk op hun afdeling te fungeren. Secretariaat gaat best voltallig naar de training. Outlook is immers over de kop gegaan en biedt een hoop nieuwe toepassingen.

Het is verstandig om meteen ook het besturingssysteem mee te migreren naar Windows 7 server. Dit heeft zowel systeemtechnische voordelen als gebruikerswinst. De search engine van Win7 is razendsnel en buitengewoon effectief.

Training via E-learning is een aanrader. Ik kan, naast een boekwerk en/of hand-out, ook online lesmateriaal aanbieden. Gebruikers kunnen hier plaats- en tijdonafhankelijk oefenen. Ik kan de vorderingen bijhouden en online ondersteuning bieden. Het is eenvoudig om online het beeldscherm met een gebruiker te delen en op die manier te helpen. E-learning kost weinig en iedere planner smult van dit woord. In combinatie met live training heet deze constructie 'blended learning'.

Ik kan u vertellen hoe u van een Office migratie meteen een kwaliteitslag maakt binnen uw organisatie. Neem even contact op voor een afspraak en zet sterke koffie klaar want het is een hele operatie.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)