Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Internet Explorer 9 is nog geen top-paard

Met de nieuwste Internet Explorer 9 heb ik ineens meer pijn te lijden dan vreugde. Bekende knoppen zitten overal verstopt en massaal veel websites doen het niet 100% met deze nieuwe IE. Vooral Joomla-sites, waaronder die van mijzelf, hikken er tegenaan.

Internet Explorer 9 ziet er meteen heel anders uit. Je vindt bijna geen knoppen meer. Daarom is het raadzaam om hem even af te stellen.Doorloop even de Internetopties. Klik daarvoor op het tandwiel rechts; dat is de knop 'extra'.

De menubalk van Internet Explorer is standaard gedeactiveerd maar kan met een druk op de ALT-toets eenvoudig tevoorschijn worden gehaald. Wil je hem permanent zichtbaar, klik dan met rechts op een leeg gedeelte van de bestaande werkbalken en activeer vervolgens de optie 'Menubalk'.

Internet Explorer 9 is alleen geschikt voor Windows Vista en Windows 7. Windows XP-gebruikers kunnen tot maximaal IE 8 opklimmen.Zo erg is dat ook weer niet. Meerdere IE9 gebruikers zijn alweer afgedaald naar deze prima versie.Want de 'compatibiliteitsknop' die ze hebben ingebouwd om allerlei versieproblemen te verhelpen lost blijkbaar ook niet alles op.

Zo zie je maar, spring niet altijd op het nieuwste paard als het oude nog prima rent. O ja, er is altijd nog Google Chrome en Firefox. Die kun je prima naast je IE installeren en tegelijkertijd gebruiken.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)