Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

iPad en Outlook hebben ruzie

Help, gewijzigde afspraken verdwijnen van de Ipad van de manager!

Je had de vergadering in Den Haag verplaatst naar Utrecht maar je manager ziet op zijn Ipad geen wijzigingen. Dat wil je niet, natuurlijk! De iPad staat standaard in push-mode. Hierdoor synchroniseert deze niet altijd alle afspraken. En dat is niet te vertrouwen.

Dit is een bekend probleem bij zowel Apple als Microsoft. En het probleem doet zich ook voor op de iPhone. De oplossing: zet de synchronisatie van agenda op fetch. Wat er dan gebeurt is dat er pas gesynchroniseerd wordt als je de agenda opent.

Om deze oplossing toe te passen kun je zelf de volgende stappen uitvoeren:

  1. Ga naar “Instellingen”…
  2. Ga naar “Email, contacten en agenda’s”…
  3. Ga naar “Nieuwe gegevens”
  4. Klik op het account van waarover het gaat (bedrijfsaccount exchange)
  5. Verander “Push” naar het schema “Fetch”
  6. Ga 1 stap terug naar “Nieuwe gegevens”…
  7. Verander de “Fetch” van “Handmatig” naar “Elk kwartier”

Dit heeft echter wel consequenties voor de binnenkomende email omdat die dan ook om de 15 minuten ververst wordt in plaats van continue. Als je je mail of agenda opent, wordt er op dat moment wel weer direct even gecontroleerd op nieuwe items.

Bijkomend voordeel: De batterij van je iPad zal langer meegaan omdat er vier keer per uur gecontroleerd wordt op nieuwe agenda-items en email in plaats van continue.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)