Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Lync in het communicatieproces

“The missing link” tussen bellen en mailen

Lync is een communicatietool die volledig aansluit op alle Microsoft Office applicaties die we gebruiken. Je kunt het vergelijken met Skype. Lync kan gebruikt worden om te chatten en bellen, met meerdere mensen tegelijk. Ook kijkt Lync naar je beschikbaarheid op basis van de Outlook-agenda.

Herken je dit?

  • Je krijgt een vraag via de e-mail en de afzender verwacht dat je binnen het uur antwoord geeft.
  • Iemand vroeg mij laatst of ik een dagje vrij had omdat ik vandaag niet op zijn e-mail had gereageerd. Hé, voor dringende zaken hebben we toch een telefoon uitgevonden? Hoewel, ik wil niet de hele tijd gestoord worden door gerinkel in mijn broekzak. En dat vinden ze op de afdeling waar ik werk vast ook niet fijn.
  • Ik wilde een offerte bespreken met mijn collega op een andere locatie en na enig heen-en-weer-gemail met wijzigingen, wisten we niet meer wat de laatste versie was.

Microsoft Lync

Waar ik naar toe wil?

De noodzaak aantonen van een derde communicatiekanaal dat niet stoort maar wel snel én efficiënt is. Lync is een communicatietool die zich helemaal thuis voelt tussen alle Microsoft Office applicaties die we nu al hebben. Vergelijk het met Skype. Je kunt er dus mee chatten en bellen. Dat kun je met meerdere mensen tegelijk. En omdat we dit liefst doen op momenten dat anderen ook beschikbaar zijn, kijkt Lync naar de beschikbaarheid op basis van de Outlook agenda. Chats blijven daarbij zolang openstaan als je wilt en de gemaakte afspraken en informatie hierin wordt bewaard.

Maar Lync kan nog veel meer. Documenten delen, samenwerken aan een document, online vergaderen en presenteren en communiceren met externen. Soms wordt Lync gefaseerd uitgerold. Dan wordt meteen ook gekozen voor de twee toepassingen die gebruikers het snelst oppakken:

  • het aangeven van beschikbaarheid;
  • het chatten met interne medewerkers.

Lync-training

Roel trainde de medewerkers van Deltares, Speksnijder mode en de gemeente Groningen in het gebruik van Lync. In deze training is het inzicht in het communicatieproces en het verlagen van de drempel een essentieel onderdeel. Hij neemt de medewerkers mee in de wereld van nieuwe communicatievormen en maakt van een Lync-training een levendige communicatiesessie.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)