Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Office 365: ALLES online en makkelijk samenwerken!

Office 365 komt ergens in 2011 uit. Bedoeling is dat je het hele Office-pakket dan online kunt gebruiken, bestanden online kunt neerzetten, samenwerken en delen en je e-mails altijd en overal bereiken. Microsoft valt Google aan, dus.

Office 365 is de nieuwe generatie cloudservices, een bundeling van Exchange 2010, SharePoint 2010, Microsoft Lync (eerder bekend als Office Communications Server) en Office (op het web en op de pc). Het goede nieuws is dat daarvan een speciale versie voor het onderwijs beschikbaar komt. Ergens in 2011 moet alles van start gaan.  

Overzicht van Office 365
Microsoft Office 365 bundelt de cloudversie van de vertrouwde communicatie- en samenwerkingsproducten met de nieuwste versies van onze desktopsoftware en Office Web Apps. Office 365 haakt in op de behoeften van grote en kleine organisaties, van onafhankelijke professionals tot kleine, middelgrote en grote bedrijven, en van overheidsinstellingen tot onderwijsinstituten, doordat het tijd en geld bespaart en kostbare resources vrijmaakt.
 
Belangrijkste voordelen van Office 365
 1. Toegang tot e-mail, documenten, contactpersonen en agenda's op nagenoeg elk apparaat.
 2. Eenvoudige en uiterst veilige samenwerking met collega's en anderen binnen en buiten de eigen organisatie.
 3. Probleemloze samenwerking met Microsoft Office, Microsoft SharePoint, Microsoft Exchange en Microsoft Lync.
 4. Eersteklas functies, zoals IT-level telefoonondersteuning, een gegarandeerde uptime van 99,9 procent, geo-redundantie, disaster recovery en krachtige opties en normen voor beveiliging en privacy.
 5. Uitgebreide oplossingen, zoals productiviteitstools op desktops, portals, extranetten, externe websites, IM (instant messaging), spraak-, video- en webvergaderingen, e-mail, voicemail en Unified Messaging.
 
Functies in Office 365
 • Microsoft Office
  De meest toonaangevende productiviteitstool ter wereld op de desktop (Office Professional Plus) en het web (Office Web Apps) is nu gebundeld met cloud services, zodat de hele suite nu integraal toegankelijk is op de pc, telefoon én browser.
 • Exchange Online
  E-mail, agenda en contactpersonen met de nieuwste antivirus- en antispamsoftware in de cloud. De mogelijkheid om e-mailberichten te ontvangen op nagenoeg alle mobiele telefoons, en opties voor voicemail, Unified Messaging en archivering.
 • Office SharePoint Online
  Cloudservice voor de ontwikkeling van sites waarop collega's, partners en klanten onderling in contact kunnen komen. Bedrijfsfuncties voor sociale netwerken en aanpassingen.
 • Lync Online
  Functies voor IM, aanwezigheidsregistratie en online vergaderingen in de cloud, aangevuld met het delen van schermen en spraak- en videovergaderingen.
 
Office 365 voor het onderwijs
Onderwijsinstellingen kunnen met cloud services geld besparen en studenten toegang geven tot vertrouwde productiviteitstools van de nieuwe generatie, terwijl ze zelf kostbare resources kunnen vrijmaken. Doordat minder tijd is gemoeid met het beheer van servers, kan het IT-personeel de nieuwste services aanbieden aan studenten en tegelijkertijd het beheer daarover behouden.
 
Voordelen
 • Grote postvakken van 25 GB en verzending van bijlagen tot 25 MB mogelijk.
 • Op elke gewenste locatie toegang tot e-mail, belangrijke documenten, contactpersonen en agenda op nagenoeg elk apparaat, inclusief pc, Mac, Windows Phone, iPhone, Android en BlackBerry.
 • Gebruik van programma´s die studenten kennen en veel gebruiken, zoals Microsoft Outlook, Word, Excel, PowerPoint en OneNote.
 • Studenten krijgen toegang tot Office Web Apps waar ze documenten kunnen weergeven en delen en waarmee ze eenvoudige bewerkingen kunnen uitvoeren.
 • Teamsites, waarop informatie en bronnen kunnen worden gedeeld, beheerd en doorzocht.
 • Toonaangevende en actuele antivirus- en anti-spamoplossingen.
 • Optionele toegang voor studenten tot maximaal 25 GB aan gratis online opslagruimte op Windows Live SkyDrive.
 • Nieuwste versie van Microsoft Live@edu, dat inmiddels door duizenden scholen en miljoenen studenten wordt gebruikt.
 
Het goede nieuws is dat ook gebruikers van Live@edu deze suite gaan gebruiken, waardoor het ver zal uitstijgen boven het veelgebruikte e-mailprogramma dat het nu is.
 
bron: Microsoft

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)