Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

PREZI: presenteren met mindmaps

Mindmappen is ‘hot’. Dat is niet verwonderlijk. Men weet dat onze hersenen denken in mindmaps. We associëren de hele tijd woorden, beelden, geluiden, geuren, gevoelens met dat wat we waarnemen. Aan ‘niets’ denken is een hele opgave, zoniet onmogelijk.

Vreemd is dat trainingen, cursussen en presentaties meestal lineair worden opgebouwd. Iemand beslist in dat geval een bepaald denkpatroon te gaan volgen. Dit patroon is echter heel persoonlijk. Sterker nog, de volgende sessie zou hij of zij de training op een andere manier presenteren als het boek of de PowerPoint niet zou gevolgd worden. Daarmee is het woord PowerPoint gevallen. De meeste PowerPointpresentaties zijn lineair opgebouwd. Als Office specialist heb ik ondertussen, ook in PowerPoint, deze structuur al lang verlaten. Ook hier werk ik met interactieve inhoudsopgaven en hyperlinks. Maar PREZI biedt voor de echte mindmapper en brainstormer net dat beetje meer. Het werkt zo eenvoudig dat je bij wijze van spreken live je presentatie kunt opbouwen. Het geniale kunstje van in- en uitzoomen op tekst en objecten geeft te mogelijkheid te focussen op een punt. Zolang PowerPoint dit niet kan (en ook vrij gecompliceerd is), vult PREZI de markt in presentatiesoftware mooi aan en kies ik in functie van onderwerp en doelgroep uit één van deze twee programma`s om mijn presentaties vorm te geven.  

Ik leid je graag in de wondere wereld van PREZI!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)