Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Secretaresses zijn de krenten in de pap

Als Microsoft specialist heb ik al honderden mensen getraind in het gebruik van Office-programma's. Eén doelgroep is daarbij boven komen drijven: de secretaresses. Hoe dat komt? Het is de enige groep uit de administratieve dienstverlening die:

  • belang heeft bij kennis van alle office-pakketten
  • controle dient te houden over bestandsarchief, targets en afspraken
  • erg leergierig is

Daarom ben ik op zoek gegaan naar de digitale behoeften van secretaresses. Mijn Office-trainingen kregen daardoor een eigen focus. Excel spitst zich toe op filteren en sorteren van allerlei lijsten. Word gaat over notuleren met de laptop, het maken van sjablonen en het verwerken van aangeleverd (amateurs-)werk. PowerPoint gaat over het krachtig maken van een door de manager aangeleverde PowerPoint-presentatie en Outlook gaat om complexe casussen over gedeelde agenda`s, vergaderverzoeken, gedeelde taken en het samenwerken van afdelingssecretaresses. Kortom, een officetraining met secretaresses is altijd maatwerk en geeft vaak stof tot discussie over de processen en de wijze van samenwerken.

Het Nieuwe Werken

HNW is in werkelijkheid een grote struikelblok voor het secretariaat. Ineens komen er allerlei technische veranderingen en nieuwe verantwoordelijkheden op het bordje. Ik ben adviserend in de nieuwe ontwikkelingen en train vervolgens de secretaresse in het gebruik van mobile devices, cloud en SharePoint. Secretaresses houden niet van theorie en blabla en hebben daar niet de tijd voor. Ik ook niet. Ik ga liefst meteen aan de slag. Het gesprek en de training gaan hand in hand.

De babbelbox is doorlopend open

Op LinkedIn discussieer ik continu met de doelgroep via de groepen NVD en Management Support. Ik verwelkom je graag op een van deze fora. Veel van deze gesprekstof heb ik vervat in mijn maandelijks artikel in het Management Support vaktijdschrift.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)