Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

SharePoint: weg met de Windows-mappen

Het gebruik van de Windows Verkenner en de bekende windowsmappen is steeds minder effectief. Deze mappen zijn ingedeeld volgens een bepaald denkpatroon (=algoritmisch) en als je een bestand wilt zoeken moet je datzelfde denkpatroon volgen. Dat is meestal geen probleem in je eigen mappenstructuur maar wel in dat van een ander. Daarnaast kun je nooit bestanden bij elkaar zoeken die tot meerdere mappen behoren en beantwoorden aan bepaalde voorwaarden. Filteren en sorteren is maar beperkt mogelijk. Het online delen en samenwerken in bepaalde mappen is al helemaal een probleem.

We willen informatie delen en samenwerken

Informatie die in een SharePoint-omgeving is opgeslagen kunnen we gemakkelijk vinden zonder daarvoor een bepaalde mappenstructuur door te spitten. Daarnaast is het de bedoeling dat een bestand niet meer circuleert in een organisatie maar op 1 plaats blijft staan. In Sharepoint kun je in hetzelfde bestand immers met meerdere mensen tegelijkertijd samenwerken en als je wilt kunnen er ook versies worden bewaard. We gaan dus enkel nog hyperlinks uitwisselen met elkaar en op (papierloze) vergaderingen heeft iedereen de nodige documenten up to date beschikbaar.

We willen expertise kunnen vinden in de organisatie

In grote organisaties is SharePoint uitermate geschikt om elkaar te vinden. Je kunt ieders aanwezigheid checken, elkaars gegevens vinden, de documenten die collega`s hebben gemaakt inzien. Wie zijn profiel heeft uitgebreid met zijn vakkennis, expertise, interesse en hobby`s kan vervolgens op al deze kwaliteiten worden gevonden door de SharePoint zoekmachine.

Het doel:

Een samenwerkingsomgeving maken zodat je vanaf elke plek, op elk tijdstip en vanaf elk apparaat (pc, laptop, smartphone of tablet) toegang hebt tot je bedrijfsinformatie.

Ik kan je helpen bij de verschuiving van het traditionele mappen-denken naar de nieuwe samenwerkingsomgeving. Kijk bij mijn SharePoint-training voor meer informatie of neem direct contact op.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)