Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Skype for Business tussen bellen en mailen

Heb je dat ook wel eens? Je krijgt een vraag via de e-mail en de afzender verwacht dat je binnen het uur antwoord geeft. Iemand vroeg mij laatst of ik een dagje vrij had omdat ik vandaag niet op zijn e-mail had gereageerd…

Hé, voor dringende zaken hebben we toch een telefoon uitgevonden? Hoewel, ik wil niet de hele tijd gestoord worden door gerinkel in mijn broekzak. En dat vinden ze op de afdeling waar ik werk vast ook niet fijn. O, ja, ik wilde een offerte bespreken met mijn collega op een andere locatie en na enig heen en weer gemaild met wijzigingen wisten we niet meer wat de laatste versie was. Dat was ook al geen gelukkige communicatievorm. Waar ik naar toe wil? De noodzaak van een derde communicatiekanaal dat niet stoort maar wel snel én efficiënt is.

Communicatietool

Skype for Business is een communicatietool die zich helemaal thuis voelt tussen alle Microsoft Office applicaties die we nu al hebben. Vergelijk het met Skype. Je kunt er dus mee chatten en bellen. Dat kun je met meerdere mensen tegelijk. En omdat we dit liefst doen op momenten dat anderen ook beschikbaar zijn, kijkt Skype for Business naar de beschikbaarheid op basis van de Outlook agenda. Chats blijven daarbij zolang open staan als je wilt en de gemaakte afspraken en informatie hierin wordt bewaard.

Skype for business kan nog veel meer. Documenten delen, samenwerken aan een document, online vergaderen en presenteren en communiceren met externen. Skype for Business is vervolgens als app beschikbaar op Phone en tablet zodat je altijd en overal alle communicatieregisters kunt opentrekken.

Meer weten?

Wil je nog meer weten over hoe je Lync optimaal kunt benutten in je dagelijkse werkzaamheden? Neem contact op voor meer informatie.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)