Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Uitzendkrachten opleiden in digitale vaardigheden.

In mijn werkzaamheden als trainer in digitale vaardigheden en presentatietechnieken merk ik dat sollicitanten wel bevraagd worden naar sociaal-emotionele kwaliteiten  en kennis van de doelgroep maar veel minder naar digitale vaardigheden.

Dit kan naderhand nadelig zijn voor het welslagen van de overeenkomst, en dat voor beide partijen. Het is mij verder ook opgevallen dat het niet meer gaat om ‘een computerrijbewijs’ of het volgen van een volledige Office-cursus. Windows en Microsoft Office bevat handigheidjes die resulteren in snelheid en gemak. Het gaat hierbij om sneltoetsen, handig schakelen tussen programma`s, inzicht in de mappenstructuur en netwerkschijven, slim verwerken en archiveren van e-mail, takenlijsten in Outlook die alle to-do`s overzichtelijk en geprioriteerd inzichtelijk maken, opstellen van sjablonen zodat je maar 1 keer werk hebt, gebruik maken van hyperlinks, opslaan als pdf,…

De nieuwe generatie is snel en handig op de pc, doch, niet in de zakelijke toepassingen er van. De opleidingen in Office worden gegeven vanuit kennis van de knoppen, niet vanuit de toepassingen op de werkvloer en inzet in de totale workflow.

Ik ben op zoek naar een partner die mogelijkheden en succes ziet in het aanleveren van uitzendkrachten die snel en effectief in de digitale processen op de werkvloer kunnen meebewegen. Daarbij gebruik ik bewust het woord ‘partner’ omdat ik dit eerder als een missie zie, dan als het verkopen van een training.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)