Wijzing...

Vind inspiratie op mijn webblog

Actuele ontwikkelingen, nieuwe gadgets, slimme tips om het maximale te halen uit je Office, nieuwe trainingen: laat je inspireren én blijf op de hoogte via mijn blog.

Weblog van Roel Peeters

Van Groupwise naar Outlook

Belangrijke info voor de eindgebruiker

Groupwise was een favoriet E-mail- en Agendaprogramma van grote bedrijven en de overheid. Toen Outlook in versie 2003 nog in de kinderschoenen stond spande GroupWise de kroon. Ik spreek in de verleden tijd want ik ben betrokken geweest bij grote migraties van Groupwise naar Outlook. En dat gaat nog wel even door. Tijdens de gebruikerstrainingen waarin ik de verschillen uitleg ben ik tegen heel wat problemen aangelopen. Met name op het secretariaat moeten de processen van e-mail en agenda totaal anders gaan lopen na een migratie van GroupWise naar Outlook. De praktijk leerde mij dat secretariaten die hierin niet werden getraind compleet de mist ingingen. Agenda`s raakten corrupt, afspraken verdwenen en de controle was helemaal weg.

In de bijlage som ik de onderdelen op waar het anders werkt in Outlook. Wil je weten wat de beste werkwijzen en instellingen zijn? Neem dan contact op. Ik kom je hier graag in trainen.

Verschil tussen Groupwise en Outlook (pdf)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)