Wijzing...

Over Roel Peeters

Roel is Microsoft-specialist en trainer met een missie. Zijn focus is gericht op de mens achter de pc. Hij zoekt de werkelijke behoefte achter de computervraag, is een eliminator van digitale stress en heeft veel aandacht voor de nazorg.

Over Roel Peeters

Mijn missie: wijzing

Twintig jaar onderwijs, trainer en een missie: mensen helpen hun werkzaamheden effectiever, sneller en met meer plezier uit te voeren, daarbij gebruik makend van digitale middelen. Ik ben uitermate geïnteresseerd in de mens bij de pc, de presentator naast zijn presentatie, de communicatie in het e-mailgebeuren en rust in de informatieverwerking.

Als mensen door middel van mijn training plezier beleven in hun werkzaamheden, digitale stress kwijt raken, sneller en effectiever werken en rust krijgen in hun hoofd, dan heb ik voldoening van mijn werk. Ik heb dit streven vervat in een zelfverzonnen woord: WIJZING. Mijn job is mijn passie en enthousiasme mijn grootste troef.

Dat gaat verder dan alleen software

Ik kijk verder dan de software en zoek naar combinaties. Ik was enige tijd werkzaam bij een onderneming die zowel coaching als ICT in het pakket had. Hier was de ideale broedplaats voor mijn co-producties. Trainingen die gericht zijn op de combi van technische knoppentraining en persoonlijke vaardigheden.

Zo combineer ik PowerPoint en Prezi met presentatie- en spreekvaardigheden, Outlook met taakmanagement ("Tijd kun je niet managen, je taken wel") en Microsoft Word met notuleren. Office 365 boeit mij zeer omwille van de nieuwe communicatieve vormen die ik medewerkers moet aanleren tijdens het werken met Sharepoint, OneNote, Skype for Bussines en Yammer.

Wat is de behoefte?

Ik werk volgens een vast patroon: achter de vraag van de klant zoek ik naar de echte behoefte. Wanneer die eenmaal in kaart is gebracht, wordt een trainingsdoel gesteld. Kenmerkend voor mijn ‘vuurtype’ wil ik dan zo snel mogelijk aan de slag. Een grote aandacht gaat vervolgens uit naar de vraag in de nazorg: wat heeft deze training in beweging gebracht? Het is de twintig jaar onderwijservaring die in dit patroon verstrengeld zit.

Hoe ontstaat talent?

In wildere jaren had ik mijn eigen improvisatietheater waarbij ik het publiek op feesten en braderieën vermaakte. Wat overblijft is mijn talent om mensen te laten spiegelen. Ik laat hen op een veilige en vaak ludieke wijze kennis maken met de eigen-aardige werkwijzen, gevoelens en denkpatronen bij zichzelf. Zo vinden ze zelf het kantelpunt om te veranderen. En dat bepaalt in hoge mate het resultaat van een training.

In mijn eendtje, maar niet alleen

Roel Peeters is een eenmanszaak. Maar ik verkoop geen ‘nee’. Daarom omring ik mij met andere trainers die de specialismen hebben die ik niet kan bieden aan de klant. Voor sommige trainingen is de vraag groot. Dan zet ik ook andere trainers in. Ik zoek continu naar talenten die én een specialisatie hebben in het Microsoft segment én een kei zijn in consultancy of trainen. Daarbij verwacht ik een mensgerichte stijl en zakelijke eerlijkheid. Partners werken onder mijn naam maar hebben al vanaf de intake rechtstreeks contact met jou. Het resultaat van deze samenwerkingsvorm is de formule 1+1=3. Je krijgt meer dan wat ik je in mijn eentje had kunnen bieden.

Wil je mijn partners ontmoeten?

Mijn recente blogs:

Er zijn diverse trainingen en workshops beschikbaar voor sociaal maatwerk. Klik op een training voor meer informatie.

Netwerken?

Binnenkort kun je me ontmoeten op de volgende netwerkbijeenkomsten:

Ik heb momenteel niets gepland.

Direct aan de slag?

Daag mij uit om met mensen aan de slag te gaan, zet er liefst nog een ‘digitaal uitroepteken’ achter, dan word ik zeer enthousiast en komen mensen vanzelf in de flow. Neem contact op en ik vertel je meer over de mogelijkheden.

0593-322570 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | meer contactinfo

SharePoint Online

SharePoint is hét Microsoft platform bij uitstek om mensen digitaal bij elkaar te brengen en efficiënt online te laten samenwerken. Het is onderdeel van Office 365 en in die combinatie bevat het alles wat je nodig hebt voor een online werkplek.

Ik kan je helpen met SharePoint

Contact

Ik sta open voor uitdagingen, groot of klein!

06 - 271 614 05

E-mail: info@roelpeeters.nl (je kunt ook het contactformulier gebruiken)